torsdag 25 april 2024

Dolda djup, Ann Cleeves

Titel
: Dolda djup
Serie: Vera Stanhope #3
Författare: Ann Cleeves
Utgivningsår: 2007
Förlag: Bonnier Audio
Sidor/tid: 11 timmar 26 minuter
Genre: Kriminalroman
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Anna Maria Käll

Handling:
En sommarkväll när Julie Armstrong kommer hem hittar hon sin tonårsson död i badkaret. Polisen uppdagar att han blivit strypt och sedan placerad i det vattenfyllda badkaret som smyckats med blommor. En märklig scen för ett mord tycker kriminalinspektör Vera Stanhope och hennes kollegor. Mer förbryllande blir det sedan de hittar en ung kvinnas kropp i en vattensamling fyllt av blommar i en klippa vid stranden. Vera tvingar lokalbefolkningen avslöja sina innersta hemligheter i jakten på den märkliga mördaren. Den tredje kriminalromanen med den excentriska Vera Stanhope, en medelålders, ensamstående kvinna som tillsammans med sin assistent har sina alldeles egna metoder att lösa brottsfall.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Detta var en härlig bok om Vera Stanhope. Naturligtvis var brotten inte trevliga, utan den biten var bara sorg och elände. Men det märks att nu i tredje boken om Vera börjar karaktärerna som löser brotten sätta sig och mejslas ut, vilket jag tycker gör läsandet roligare.

Jag tycker mig känna igen lite av brotten här i denna boken så jag har funderat över om det kanske har filmatiserats i tv-serien om samma karaktär. Det är ju inte helt omöjligt med tanke på att det finns några säsonger.

Spännande lyssning som ger mersmak.

Du kanske också vill läsa om:

Cleeves Ann Kråkfällan (Vera Stanhope #1) 

Cleeves Ann Svart som natten (Shetland Island #1) 

Adler-Olsen Jussi Kvinnan i rummet (Avdelning Q #1)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar