måndag 4 december 2023

Kråkfällan, Ann Cleeves

Titel
: Kråkfällan
Serie: Vera Stanhope
Författare: Ann Cleeves
Utgivningsår: 1999
Förlag: Bonnier Audio
Sidor/tid: 15 timmar 34 minuter
Genre: kriminalroman, deckare
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Anna Maria Käll

Handling:
Tre kvinnor samlas i en isolerad stuga i Penninska bergen för att genomföra en miljöstudie. Tre kvinnor som alla vet vad ett svek betyder. Rachel, gruppens ledare,som fortfarande lider av att ha blivit bedragen av sin älskare och chef. Botanikern Anne som ser studien som ett tillfälle till eget bedrägeri. Och Grace, en ung kvinna med sina egna hemligheter. Rachel är den första som kommer till stugan och till sin förfäran upptäcker vad som ser ut att vara ett självmord. Men så inträffar ett till dödsfall och en fjärde kvinna träder in i handlingen – den okonventionella kriminalkommissarien Vera Stanhope som måste pussla ihop de tre kvinnornas historia för att finna sanningen.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Nu när jag läst alla böcker om Perez på Shetlandsöarna (vilka jag uppskattade väldigt mycket) av Ann Cleeves var jag så redo att ge mig på böckerna om Vera Stanhope. Tv-serien om Vera Stanhope är en av mina favoriter och det är bara lycka när Svt lägger ut nya avsnitt. Frågan är om böckerna är lika bra!?!

Denna boken har inte riktigt fått den uppmärksamhet den förtjänade då jag varit sjuk under mycket av lyssningen, vilket inneburit att jag ibland slumrat till. Så mina tankar om boken kan ju påverkas av det.

Boken känns som en försiktig början av serien. Vera kommer inte in och presenteras direkt utan hon smygs in en bra bit in. Då har vi redan lärt känna en mängd karaktärer och deras vardag. Det i sig funkar historiemässigt bra, men jag sitter ju bara och väntar på att Vera skall äntra scenen. När det sedan börjar mördas folk kliver hon in som en ångvält och det hela utvecklas till en spännande historia. Ingen fullträff för mig, men jag ser ändå nyfiket fram emot nästa bok i serien.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar