torsdag 1 februari 2024

Sammanfattning Januari


Lästa böcker i Januari:  8 st. 1 DNF

  • The Forbidden door, Dean Koontz 📖📚
  • The Storm of Echos, Christelle Dabos 📚
  • Dead of winter, Darcy Coates 😨
  • Fourth Wing, Rebecca Yarros 🆕
  • Beast and Beauty - Dangerous tales, Soman Chainani DNF 🎧
  • Fem år senare, Rebecca Serle 📖🔖
  • Never a Hero, Vanessa Len 🤓
  • Legend & Lattes, Travis Baldree 🤓
  • Årstider, Stephen King 📖

😨 Utmana mig själv: 1 st /12
📖 Från bokhyllan: 3 st /12
🎧 Länge i Ljudbokshyllan: (1 DNF) st /12
🆕 Relativt ny bok: 1 st /12
📚 Serie jag följer: 2 st /12
🔖 Bokreabok: 1 st /12
🤓 Övrigt: 2 st /12

Goodreadsutmaning: 8+( 1DNF)/52 
Kaosutmaningen:  8/20

Tid lyssnat: 90 timmar 30 minuter
Sidor läst: 954 sidor

Kommentar:
Tänk vad lite semester och en kommuns dåliga ekonomi (inte fått så mycket vikariejobb) kan göra. En rekordmånad vad gäller hur mycket jag har läst och lyssnat. Även om jag kanske inte har haft några superfantastiska läsupplevelser har det ändå varit skönt att känna mig lite mer som jag, en läsare.

Att gå från svensk ljudbok till Engelsk pocketbok var svårare än jag trodde. Jag tror jag började på The Forbidden door i oktober, men läste ut den i Januari. Boken var bra och spännande och jag ser fram emot sista boken i serien om Jane Hawk.

The Storm of Echos var en sådan besvikelse. Det är fjärde boken i en kvartet jag började på i slutet av december som jag tyckte var smått förvirrande, men bra. Avslutet var dock katastrofalt.

Dead of Winter skulle vara en utmaning i form av en skräckbok. Den var inte så skräckig, men den var spännande och lättläst.

Boken Fourth Wing har synts överallt och var på mångas listor som en av de bästa böckerna 2023 och jag blev nyfiken. När den kom ut på svenska ville jag ge den en chans. Jag gillade den, men tyckte att sexscenerna var så onödiga och förstörde mycket av upplevelsen.

Sen var det dags för en bok som legat länge i Storytels bokhylla. Beast and Beauty. I den finns många kända sagor som är lite omskrivna. En kul grej, men jag var inte sugen på det just nu så jag avslutande efter 2-3 sagor och kanske återkommer jag och lyssnar klart en dag.

På förra årets bokrea köpte jag en bok, Fem år senare. Tog tag i den under Januari men den var inte riktigt så gullig som jag hoppats. Jag hade svårt att fastna för karaktärerna och då är det svårt att bry sig om vad som händer.

Fortsättningen på Only a Monster, boken Never a Hero var lite lättläst och kul och jag tror jag kommer läsa mer av Vanessa Len.

Legends & Lattes är också en bok som synts överallt, den lyssnade jag igenom snabbt och trots att den kanske inte är en av de bästa böckerna jag läst, var den ett trevligt avbrott i vardagen.

I flera år har jag kämpat mig igenom Stephen Kings Novellsamling Årstider. I den finns bland annat novellerna bakom filmerna "Nyckeln till frihet" och "Stand by me". Kings noveller är nästan lika långa som en Roman så det är några sidor i denna bok, trots att det bara är fyra noveller. Jag hade svårt för mörkret i de här novellerna, samt kvinnosynen och männens i många fall sjuka sexualitet. En av noveller som handlar om ett barn och en nazist var rent av djupt obehaglig, så denna bok var inget nöje att läsa faktiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar