torsdag 27 december 2018

Handbok för superhjältar 1-4


Titel: Handboken, Röda masken, Ensam, Vargen kommer
Serie: Handbok för superhjältar
Författare: Elias och Agnes Våhlund
Förlag: rabén&sjögren
Genre: Barnböcker
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Frida Hallgren

Handling:
Lisa måste bo hos sin mormor i några månader eftersom hennes mamma jobbar i en annan stad. Problemet är bara att Lisa vantrivs något fruktansvärt i sin nya skola. Killgänget retar henne konstant för hennes utstående öron, och varje kväll somnar Lisa med händerna tryckta mot öronen, för att de förhoppningsvis ska sluta stå ut så mycket.

En dag när Lisa, i vanlig ordning, blir jagad av killgänget rymmer hon in på biblioteket. Där, längst ner på en hylla, står en bok som liksom lyser. Lisa dras till hyllan och får fram boken som har det besynnerliga namnet "Handbok för superhjältar". Märkligt nog är inte boken registrerad i bibliotekets system, och bibliotekarien viskar till Lisa att det nog är så att handboken helt enkelt ska följa med Lisa hem och stanna där. Och i det ögonblicket börjar Lisas resa mot att bli superhjälten Röda masken!

Mina tankar:
I somras fastnade min pojk för den här bokserien, både som bokform och som ljudbok. Nu har fjärde delen precis kommit ut och vi var ju tvungna att skaffa den med en gång då min son har väntat och väntat. Jag insåg att jag naturligtvis måste både läsa och lyssna på dem också och se vad jag tycker om dem. 

Jag gillar deras formgivning och enkla enhetlighet på utsidan. Jag älskar  bilderna och den rena tydliga formgivningen i boken. Men framför allt gillar jag historien. Med den mobbade tjejen som i hemlighet är superhjälte. Det viktiga innehållet har inte gjort att berättandet har fått stå tillbaka. För det är spännande och känlofyllt.

Det enda jag känner skaver lite är i senaste boken, då det blir lite "så levde de lyckliga i alla sina dagar"-känsla. Som barn kanske man vill att alla skall bli snälla och kompisar, som vuxen vet man att det ofta inte blir så.

Handbok för superhjältar är en fantastiskt snygg serie böcker med ett spännande OCH relevant innehåll.

Betyg: 4/5Handboken, Går att köpa på cdon.comAdlibris.comBokus.com
Röda masken, Går att köpa på cdon.comAdlibris.comBokus.com
Ensam, Går att köpa på cdon.comAdlibris.comBokus.com
Vargen kommer,Går att köpa på cdon.comAdlibris.comBokus.com

2 kommentarer:

  1. Har inte läst dem själv men märker på jobbet att de verkligen är populära!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har full förståelse för att de är poppis!

      Radera