måndag 7 oktober 2024

Sammanfattning September



Lästa böcker i September:  7 st. 3 DNF

  • Sword Catcher, Cassandra Clare DNF 🤓
  • Vendetta, Jan Guillou 📚
  • Avgrund, Jeff VanderMeer 🎧
  • Gentlemen, Klas Östergren DNF 😨
  • Jade City, Fonda Lee DNF 📖
  • Death at Morning House, Maureen Johnson 🆕
  • Den ärliga bedragaren, Tove Jansson 🤓
  • Glasverandan, Ann Cleeves 📚
  • Den glömda trädgården, Kate Morton 🤓
  • Mumintrollet - samlade serier, Tove Jansson📖
😨 Utmana mig själv: 4 st + (2DNF)/12
📖 Från bokhyllan: 10 st + (1 DNF) /12
🎧 Länge i Ljudbokshyllan: 4 st +(2 DNF) st /12
🆕 Relativt ny bok: 10 st /12
📚 Serie jag följer: 15 st /12
🔖 Bokreabok: 2 st /12
🤓 Övrigt: 12 st /12

Goodreadsutmaning: 53 +( 10DNF)/52 ✅
Kaosutmaningen:  22/20 ✅
Tid lyssnat: 72 timmar 50 minuter
Sidor läst: 96 sidor

Kommentar:
Denna månaden har det blivit en del böcker ändå. Det har varit under viss panik och lite av tvång. Jag har fått avsluta böcker som inte fångat mig, då det varit tufft med bokläsningen överlag. Jag har gett mig på lite kortare böcker, lite lättlästa och av författare jag gillat, till och med en seriebok för att hitta läslusten igen.  

Sword Catcher var för långsam och omständlig för mig just nu, så när jag inte direkt fastande var det bara att lägga ner den. Gentlemen av Östergren är en av min brors favoritböcker, jag märkte snabbt att unga Stockholmare som ligger runt och är pretentiösa var inget för mig, så den dumpades snabbt också. Jade City var också en långsam fantasy som jag inte fastnade i och tyvärr fick den också läggas undan för att inte sänka min läslust helt.

Guillous Hamilton är ett rätt säkert kort och Vendetta var en av de bättre och mest spännande i serien hittills. 

Avgrund av Jeff VanderMeer var lite konstig och gav inte så många svar. Som tur var den lättläst och rätt så kort. Boken har funnits många år i Storytelbokhyllan och det var roligt att se vad det var för bok.

Jag trodde Maureen Johnssons bok Death at the Morning House skulle vara bättre än den var. Den var inte den bästa bok jag läst, men väldigt enkel att konsumera.

Den ärliga bedragaren av Tove Jansson gav jag mig på då jag sett ett tips i en boktipsgrupp jag är med i. Det är något med Tove Janssons språk och berättande som fångar mig och ger mig en fantastisk läsupplevelse varje gång trots att det kanske inte är så mycket handling. Det är karaktärerna och språket som får mig att älska det jag läser.

Cleeves böcker är också ett säkert kort. Glasverandan är lite av ett låstarummet-mysterie med Vera Stanhope som utredare. Hur mysbra som helst.

Den glömda trädgården var egentligen ingen bok för mig då jag har svårt för böcker som hoppar fram och tillbaka i tid med olika karaktärer. Men jag kom igenom det också och det fanns lite intressanta karaktärer som jag fastnade för.

Avslutningsvis läste jag en nyutgiven Mumintrollet - samlade serier av Tove Jansson. Jag gillar hennes romaner mer, men det var ändå mysigt att läsa denna seriebok. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar