måndag 19 augusti 2024

Järndrottningen, Julie Kagawa

Titel
: Järndrottningen
Serie: The Iron Fey #3
Författare: Julie Kagawa
Utgivningsår: 2011
Förlag: Harlequin AB
Sidor/tid: 382 sidor
Genre: Fantasy, Unga vuxna, Romance
Språk: Svenska


Handling:
Om mindre än tjugofyra timmar fyller jag sjutton. Men i realiteten kommer jag inte bli äldre. Jag har varit i landet Aldrig för länge, och det gör att jag inte åldras. Så trots att år har gått i den verkliga världen, är jag bara någon dag äldre än när jag kom hit. Fast sanningen är att jag har förändrats så mycket att jag knappt känner igen mig själv. Mitt namn är Meghan Chase. Jag trodde att det var över. Att min tid bland alvfolket de omöjliga val jag tvingades göra och uppoffringarna från dem jag älskade var över. 

Men en storm närmar sig, en armé som kommer att tvinga mig tillbaka till landet Aldrig. Slita mig ifrån den förvisade prins som svurit att stanna vid min sida. Föra mig rakt in i en konflikt så stor att jag inte tror att någon kommer att överleva den.Den här gången finns det ingen andra chans.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte:
Min smak måste ha ändrats lite vad gäller böcker. Detta är nämligen en omläsning av en serie som jag minns det som att jag gillade. Jag minns i stort sett inget av handlingen sedan jag sist läste böckerna, men minns böckerna med viss kärlek. Men nu när jag läste denna boken  igen tyckte jag att den  var ganska tråkig. Flera sidor har jag skummat igenom eftersom jag ändå vill komma igenom böckerna igen. Mycket är ett resande fram och tillbaka med hinder på vägen som sedan löser sig alltför lätt för att sedan fortsätta resandet mot ett krig som man vet hur det kommer sluta. Däremellan är det kärlekstriangel och gnabb och svartsjuka och fåniga romantiska proklameringar. Vad i all världen var det jag tyckte var så bra?

Viss nostalgikänsla ger dock boken och jag har viss behållning av läsningen, men serien och serien i serien är lång och jag är inte längre säker på att jag vill läsa allihop. Jag kommer ge det en chans med de böcker jag inte har läst, men just nu är jag väldigt skeptisk.

Du kanske också vill läsa om:

Kagawa Julie Järnkonungen (The Iron Fey #1) 

Johnson Maureen Truly Devious (Truly Devious #1)

Källner Oskar, Karl Johnsson Bortförda (Imperiets arvingar #1)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar