måndag 26 augusti 2024

Inferno, Dan Brown

Titel
: Inferno
Serie: Robert Langdon #4
Författare: Dan Brown
Utgivningsår: 2013
Förlag: Bonnier Audio
Sidor/tid: 19 timmar 33 min
Genre: Thriller, Spänningsroman
Språk:  Svenska

Ljudbok
Inläsare: Jonas Malmsjö

Handling:
Skottskadad och drabbad av minnesförlust vaknar Robert Langdon i en sjukhussäng i Florens. Vid sin sida har han den vackra läkaren Sienna Brooks och med hennes hjälp försöker han få fast boven som har låtit sig inspireras av Dantes helvetesskildring Inferno. Följ med på en hisnande resa till en mystisk värld full av symboler och hemliga koder och lär dig massor på köpet.

Med sin fjärde bok om Robert Langdon bjuder Dan Brown åter på en härlig blandning av kryptiska gåtor, gastkramande spänning och klassiska cliffhangers.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte:
Boken är för lång och det är för mycket detaljer och beskrivningar och för lite spänning och action. Det börjar bli tröttsamt och jag är inte säker på att jag kommer orka med en bok i samma stil. Fast ändå är boken tillräckligt fängslande för att jag skall lyssna igenom hela. Men det är som ljudbok, jag hade aldrig orkat läsa de tradiga bitarna, som det är nu kan jag zooma ut lite tills det blir intressant igen.

Jag undrar om jag inte skulle rekommendera filmerna istället för att läsa böckerna, såvida man inte är superintresserad av gamla konstnärer och deras verk.

Du kanske också vill läsa om:

Brown Dan Änglar och Demoner (Robert Langdon #1)

Flynn Gillian Gone Girl,

Haig Matt Människorna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar