torsdag 21 juli 2022

Solblekt av livet, Mark Levengood

Titel
: Solblekt av livet
Serie: -
Författare: Mark Levengood
Utgivningsår: 2015
Förlag: Piratförlaget
Sidor/tid: 2 timmar 37 minuter
Genre: Humor, kåserier
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Mark Levengood

Handling:
Klokhet, värme och galenskap – välkommen in i Mark Levengoods värld!

”En dag när min fotograf var ute och dök fick han en kallsup och drog in en manet i sin bihåla. Han blev rysligt förvånad. Jag vet ju inte, men kan tänka mig att maneten blev ännu mer förvånad.
Hur man än planerar så kan man aldrig räkna ut vart livet tar en härnäst. Ibland kommer man till sitt mål, och ibland hamnar man i en bihåla. Men gott humör och vänlig nyfikenhet är bra kamrater på färden.”

Att läsa Mark Levengood är att stiga in i många nya världar. Vi möter fastighetsmäklaren som ger goda råd i bastun och mormor som samlar sina gallstenar i en burk vid sängen. Vi lär oss att klarinettspelare också kan bli lyckliga och får blicka in i Suzanne Ostens pedagogiska övningar.
Och mycket, mycket mer därtill.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Att lyssna på Mark Levengood när han läser upp sina tankar och anekdoter känns underbart rogivande och hoppfullt. Man skrattar till ibland när det blir för galet, för att i nästa stund reflektera över kloka tankar.  Jag älskar också den krassa men ändå smått positiva inställningen till livet, en ton som jag också tycker mig finna och älska i Muminböckerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar