söndag 24 juli 2022

Den lilla Bokhandeln runt hörnet, Jenny Colgan

Titel
: Den lilla Bokhandeln runt hörnet
Serie: Den lilla bokhandeln #1
Författare: Jenny Colgan
Utgivningsår: 2016
Förlag: Massolit
Sidor/tid: 344 sidor
Genre: Feelgood, samtida, Chic lit
Språk: Svenska


Handling:
Nina Redmond älskar böcker och som bibliotekarie får hon göra det hon gillar allra mest matcha rätt bok med rätt person. Men när hennes älskade bibliotek tvingas stänga står hon plötsligt utan jobb och har ingen aning om vad hon ska ta sig till. Men så hittar hon en annons om en charmig liten skåpbil och får en idé: hon ska starta en egen bokhandel, på hjul!

Med all styrka, mod och optimism som hon kan uppbåda och därtill sitt livs samlade besparingar gör Nina sig redo för en nystart i de vackra skotska högländerna. Men verkligheten visar sig vara något helt annat än den verklighet hon gärna drömmer sig bort i. Hon möter en mängd människor som både förgyller och förpestar hennes tillvaro, till exempel en charmig tågkonduktör och en barsk och fåordig bonde på granngården.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Om alla feelgood är som den här så kanske jag skall satsa på att läsa fler. Jag gillade det här väldigt mycket. 
Det var gulligt utan att bli slibbigt, det handlade om att flytta ut på landet och det handlade om någon som älskar böcker, bara där är ju en bra början. Dessutom var det otroligt enkelt att bara glida igenom historien sida för sida, den var genomläst på två dagar utan ansträngning. Perfekt som förstaläsning på semestern när det regnade lite. Jag vill läsa mer av samma författare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar