söndag 17 juli 2022

Bokcirkeln vid världens ände, Frida Skybäck

Titel
: Bokcirkeln vid världens ände
Serie: -
Författare: Frida Skybäck
Utgivningsår: 2019
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Sidor/tid: 9 timmar 54 minuter
Genre: Feelgoodroman
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Gunilla Leining

Handling:
En solig majdag flyttar svenskättlingen Madeleine Grey till Ljusskär i Skåne för att praktisera i den populära Frihetskyrkan, men hennes vistelse får ett abrupt slut när hon en kväll packar sin väska och försvinner spårlöst. Trettio år senare mottar hennes syster Patricia ett anonymt brev med Madeleines halsband i och hon bestämmer sig för att resa till den lilla strandbyn i ett sista försök att hitta sin syster.

Patricia tar in på Ljusskärs enda hotell, Monas Bed, Breakfast & Books, där många av de boende samlas för att prata och äta Monas omtyckta tångbullar. Snart lär Patricia känna en omaka grupp kvinnor som förenas genom sin bokcirkel och mellan litterära samtal, kärleksbekymmer och äktenskapsproblem börjar kvinnorna nysta i Madeleines mystiska försvinnande. Men alla är inte lika tillmötesgående och Patricia inser att hennes frågor river upp gamla sår. Vad var det egentligen som hände med Madeleine den där ödesdigra sensommarkvällen och vad är det för en mörk hemlighet som människorna i byn är så måna om att bevara?

Bokcirkeln vid världens ände är en charmig och hoppfull historia om hur kärlek och vänskap kan läka gamla sår och hjälpa någon att börja om på nytt.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Det här var en skön bok. Lagom engagerande, lite spännande, trevliga vänskapsband och referenser till olika böcker man läst. Karaktärerna var ganska harmlösa, de flesta iallafall, miljön var trevlig och boken puttrade liksom på och kommer förmodligen inte att lämna några djupare avtryck hos mig men var ändå bra.

Det jag kan ha åsikter om var att den kanske ville lite mycket och var lite spretig. I centrum är en grupp kvinnor som umgås och hjälps åt, i periferin är ett mysterium, sexuella övergrepp, kärlekstrassel och det grävs och analyseras inte allt för djupt i det, men det finns där.

Jag vill nog pröva mer böcker från samma författare när jag vill ha något som är lite sådär halvtrevligt och lättläst. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar