torsdag 26 maj 2022

Sherwood, Meagan Spooner

Titel
: Sherwood
Serie: -
Författare: Meagan Spooner
Utgivningsår: 2019
Förlag: Harper Collins Publishers
Sidor/tid: 13 timmar 20 minuter
Genre: YA, Retelling, Historisk, Fantasy
Språk: Engelska

Ljudbok
Inläsare: Fiona Hardingham

Handling:
Robin of Locksley is dead.

Maid Marian doesn’t know how she’ll go on, but the people of Locksley town, persecuted by the Sheriff of Nottingham, need a protector. And the dreadful Guy of Gisborne, the Sheriff’s right hand, wishes to step into Robin’s shoes as Lord of Locksley and Marian’s fiancé.

Who is there to stop them?

Marian never meant to tread in Robin’s footsteps—never intended to stand as a beacon of hope to those awaiting his triumphant return. But with a sweep of his green cloak and the flash of her sword, Marian makes the choice to become her own hero: Robin Hood.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Jag älskar legenderna om Robin Hood. Jag har läst Howard Pyles Robin Hood och älskat den och bland filmerna är den med Kevin Costner min favorit. Disneys version är kanske den som satte mig i Robinträsket. Men för mig är det spännande med någon som tekniskt sett är kriminell men med ett gott hjärta och moral. Någon som kämpar mot förtryck och hjälper de som har de svårt.

Iallafall, det här var en Robin Hoodversion, där Robin faktiskt dog i kriget och aldrig kom hem. Men där Marion hamnar i rollen som Robin Hood. Alla de mest kända karaktärerna är med och det blir en spännande och kul version som jag fastnar för.
Det finns dock en detalj som jag inte gillar och det är hur det hela slutar. Inget som jag kan gå in på djupare här då det skulle bli alldeles för stor spoiler, men notera att jag är väldigt irriterad. 

Men annars en kul versionen som var väl värd en genomlyssning! 

2 kommentarer:

  1. Håller med det är så roligt att se alla dessa olika versioner av Robin Hood. Tyckte om denna speciellt eftersom Marion fick stå i centrum men ja slutet är ju som det är :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att veta att det är fler än jag som reagerade på det slutet. :)

      Radera