torsdag 5 maj 2022

Insurgent, Veronica Roth

Titel
: Insurgent
Serie: Divergent #2
Författare: Veronica Roth
Utgivningsår: 2012
Förlag: Harper Collins
Sidor/tid: 11 timmar 22 minuter
Genre: dystopi, Sci-fi, YA
Språk: Engelska

Ljudbok
Inläsare: Emma Galvin

Handling:
Ett enda val kan förändra dig - eller förgöra dig. Men varje val har konsekvenser, och när oroligheter väller upp i falangerna omkring henne måste Tris Prior fortsätta att försöka rädda dem hon älskar - och sig själv- samtidigt som hon brottas med svåra frågor om sorg och förlåtelse, identitet och lojalitet, politik och kärlek.
Tris initiationsdag borde ha varit en dag fylld av firande och segeryra tillsammans med hennes valda falang. I stället slutade dagen i outsägliga fasor. Nu rasar krig, och konflikterna mellan falangerna och deras ideologier växer. Och i krigstider måste man välja sida, hemligheter kommer i ljuset, och de val som måste göras blir ännu större och mer oåterkalleliga.
Tris har förändrats, dels genom sina beslut, men också på grund av nya upptäckter och skiftande relationer. Nu måste hon omfamna sin divergens fullt ut, oavsett vilka risker det innebär.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Det här var en omläsning för mig och det var många år sedan jag läste den senast. Ärligt talat hade jag glömt en hel del och även mixat handlingen med filmen, som inte riktigt har samma story. Så det var riktigt kul att lyssna igenom denna boken igen.
Karaktärerna är kul att följa, trots att det är krig och alla mår dåligt. Världen växer från första boken och man får hälsa på de andra falangerna och se vad de står för och hur de har det. 
Det hela är väldigt underhållande och fartfyllt och jag gillar det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar