söndag 15 maj 2022

En överlevare, Lesley Pearse

Titel
: En överlevare
Serie: Belle #3
Författare: Lesley Pearse
Utgivningsår: 2015
Förlag: Storyside Ljudbok
Sidor/tid: 17 timmar 36 minuter
Genre: Historisk Romance
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Louise Raeder

Handling:
Vacker, rastlös och modig – en sann överlevare.

Året är 1938 och sjuttonåriga Mariette i den lilla staden Russel i Nya Zeeland längtar bort. Mariette är trotsig och viljestark och hennes föräldrar är oroliga över hennes ry... kte. Trots att världen är på randen till krig, skickas Mariette iväg till sin farbror Noah i England.

Mariette älskar sitt nya liv i London – fast i en virvelvind av danser och fester. Men orosmolnen hopar sig vid horisonten, och kriget kan inte längre ignoreras. Borttvingad från sitt nya hem, hamnar hon istället ensam i en annan del av London. Först då inser Mariette att hennes enda utväg är att kämpa för att finna sann lycka.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Det här är sista boken i trilogin om Belle och denna handlar främst om Belles dotter som föds efter första världskriget och flyttar till England strax innan andra världskriget tar börjar. Precis som i tidigare böcker är det mycket elände som händer Mariette då hon bor i London under bombningarna. Men hon är en överlevare som titeln antyder och det är med ett stort intresse och nyfikenhet jag följer hennes väg till vuxenlivet. Från att ha varit en tjej som satt sig själv i centrum får man följa med när livet formar henne till en vuxen kvinna. 

Naturligtvis finns det kärlek och romanser, då jag tror att boken klassificeras som det, men mitt intressefokus ligger på karaktärerna och den historiska aspekten av historien. Jag måste erkänna att jag älskar det, boken och serien är bra helt enkelt, om man bortser från de överdetaljerade sängkammarscenerna som kunde varit mycket luddigare eller obefintliga för att passa mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar