torsdag 12 maj 2022

Eliza och hennes monster, Francesca Zappia

Titel
: Eliza och hennes monster
Serie: -
Författare: Francesca Zappia 
Utgivningsår: 2017
Förlag: Modernista
Sidor/tid: 399 sidor
Genre: Ya
Språk: Svenska 


Handling:
I verkligheten är artonåriga Eliza Mirk blyg, knepig, smart och helt utan vänner.
På nätet är hon däremot en supersuccé: Under sitt alias LadyConstellation skriver och ritar hon den otroligt populära serien Monsterhavet som har miljoner fans.
Eliza kan inte ens föreställa sig att hennes riktiga tillvaro ska kunna mäta sig med den hon lever i på nätet - åtminstone inte förrän Wallace Warland börjar på hennes skola och Eliza inser att den verkliga världen kanske inte måste vara så hemsk ändå.
Men så råkar Elizas alter ego bli avslöjat, och allt ställs på spel: hennes serie, hennes relation till Wallace och hela hennes tillvaro.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Den här boken var ju väldigt trevlig att läsa. Det är en gullig berättelse om en tonåring som känner sig utanför och missförstådd men ändå har skaffat sig ett sammanhang där hon kan vara sig själv. Jag uppskattar att läsa om karaktärer som inte är kopior utan lite "udda" och annorlunda. 

Det blir en blandning av psykisk ohälsa, brinnande kreativitet, tonårsfamilj och lite strul och kärlek i en skön kombination som gick otroligt fort att läsa igenom. Jag är glad att jag plockade på mig den här boken på årets rea.

2 kommentarer:

  1. Tyckte också om den! Har gillat alla tre böcker jag läst från Zappia :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har inte ens tänkt på att hon skrivit fler böcker. De andra får jag kolla upp.

      Radera