torsdag 24 mars 2022

Underbara Helvete, Jamie McGuire

Titel
: Underbara helvete
Serie: Beautiful #1
Författare: Jamie McGuire
Utgivningsår: 2011
Förlag: Kalla kulor förlag
Sidor/tid: 358 sidor
Genre: New Adult, Romance
Språk: Svenska


Handling:
Abby har lämnat sitt mörka förflutna bakom sig, fast besluten att aldrig återvända. Tillsammans med sin bästa kompis America har hon flytt till Eastern University för att börja ett nytt liv. Hädanefter ska hon vara en duktig flicka. Men så möter hon Travis, killen som slåss för pengar på illegala slagsmålsklubbar och som alltid har ett koppel av tjejer efter sig.

Abby lovar sig själv att aldrig falla för Travis och istället inleder de en vänskap. En vänskap som med tiden fördjupas och intensifieras tills den plötsligt har förvandlats till just det Abby med alla medel försökt undvika. Hon vet att de inte är bra för varandra, ändå kan hon inte hålla sig borta ifrån honom.

Deras relation blir snart alltmer kaotisk, destruktivt hänförande och fullkomligt underbar. Samtidigt smyger sig Abbys förflutna allt närmare och hotar att rämna hela deras värld.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Vill man läsa om destruktiva förhållanden och mycket drama är det här en bok för dig. Jag påminns om känslan jag fick när jag läste första boken i Anna Todds Afterserie, med skillnaden att den klarade jag inte ens av att läsa klart.

Här har vi en kille som är tatuerad, brutalt våldsam och som lever för one night stands som han kan kicka ut så fort han är klar. Ingen sympatisk typ alltså. När han väl fastnar för någon vill han äga den personen och är orimligt avundsjuk. Ringer det några varningsklockor än? De är så höga att man blir döv. Skillnaden är kanske i denna boken att tjejen inte riktigt är det lamm hon utger sig för. 

Jag läser ut boken under en dag så något måste ju boken ha. Kanske är det vänskapsbanden som finns här. Kanske är det spännande att läsa om, fast allt är så fel, eller så har jag ingen vettig anledning till att läsa ut den. Kanske är det samma anledning som man fixar att läsa om bestialiska mord eller att det är svårt att låta bli att titta på en olycka.

Det händer saker hela tiden så boken har ett hiskeligt driv framåt. Denna månadens tema är Bad Boys och där kvalificerar boken in perfekt, men den är inte romantisk enligt mina premisser. 

Jag gillar inte att sådana här destruktiva förhållanden romantiseras, men jag kunde ändå inte låta bli att läsa och bli underhållen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar