söndag 17 oktober 2021

Gräset är alltid blodigare på andra sidan häcken, Sofia Rutbäck Eriksson

Titel
: Gräset är alltid blodigare på andra sidan häcken
Serie: Katarinas eminenta detektivbyrå #1
Författare: Sofia Rutbäck Eriksson
Utgivningsår: 2021
Förlag: Lind & Co
Sidor/tid: 7 timmar 1 minut
Genre: Mysdeckare
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Ellen Jelinek

Handling:
Varför den spänningsälskande Katarina Zapp arbetar med något så strukturerat som revision är egentligen en gåta. Hon får dagarna att gå med hjälp av stora mängder choklad och detektivromaner som får ryggraden att krulla sig. När mystiska saker sker både på arbetet och hemma i grannskapet slänger hon sig rakt in i det okända tillsammans med pensionärsgrannen Greta. Äntligen får hon användning för allt hon lärt sig i böckernas värld. För är det inte så att hon är menad att arbeta med något helt annat än siffror?

Gräset är alltid blodigare på andra sidan häcken är första delen i den humoristiska deckarserien Katarinas eminenta detektivbyrå. Mer mys än rys utlovas i böckerna om det annorlunda gänget på lilla Malmudden i Luleå.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Detta är kanske inte den mest händelsefulla deckare jag läst, men den puttrar liksom på lite lugnt och sävligt tills man helt plötsligt inser att man faktiskt fastnat för de där Cavadrickande och chokladätande karaktärerna som man först tyckte var lite för galna.
Det är vardagligt och lite tokigt men också rätt kärleksfullt. Mest gillar jag nog den goa vänskapen mellan Katarina och hennes äldre granne Greta. Det är befriande att läsa om en positiv relation som kanske inte är helt given.
Boken är inte sådan att den berör mig särskilt djupt eller lämnar ett större avtryck, men den är mysig och trevlig, om än lite förutsägbart, men det är ju en trygghet i sig. 

1 kommentar:

  1. Vad roligt att du också fastnade för Katarina och Greta! :)

    SvaraRadera