söndag 10 oktober 2021

Giftmakerskan, Sarah Penner

Titel
: Giftmakerskan 
Serie: -
Författare: Sarah Penner 
Utgivningsår: 2021
Förlag: Harper Collins Nordic
Sidor/tid: 9 timmar 28 minuter
Genre: Spänningsroman
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Sofia Bertson

Handling:
En glömd historia. Ett hemligt kvinnligt nätverk. Ett arv av gift och hämnd.

Nella driver ett undanskymt och lite annorlunda apotek i 1790-talets London - i största hemlighet hjälper hon kvinnor att giftmörda de män som behandlar dem illa. Nella har bara två regler som måste följas: Giftet får inte användas mot andra kvinnor och allt måste registreras i apotekets böcker.

I nutid hittar historikern Caroline Parcewell av en slump en ledtråd till den över tvåhundra år gamla historien vid Themsens strand. Hon börjar gräva i det förflutna och sakta kommer sanningen kring de mystiska apoteksmorden fram.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Det här är en ganska mysig spänningsroman om en kvinna som befinner sig i kris och upptäcker ett historiskt föremål på Themsens botten i London. Detta föremål söker hon information om och en spännande historia uppdagas. Man fastnar i både det historiska spåret och i det nutida och jag ville verkligen veta hur de hela hängde ihop. 

Den är dock inte riktigt så spännande och mystisk som den färgsprakande och vackra framsidan visar. Men är ändå en angenäm läsvärd bok om man uppskattar att det inte blir för groteskt eller spännande. En perfekt bok för regniga höstdagar, helt enkelt. Karaktärerna är intressanta, miljön i London en skön bakrund till det hela och att det sen handlar om att ta kål på män som behandlat kvinnor illa sätter ju sin lilla speciella prägel.

2 kommentarer:

  1. Jag är nyfiken på den här boken men är osäker på om man borde läsa den eller inte. Vissa höjer den till skyarna medan andra inte alls tyckte att den var så bra. Jag läser normalt sett inte såna här böcker, men det är ändå nåt som lockar. Din recension kändes ju lite mer.. vad ska man säga.. Vettig. Den varken hyllar eller sågar boken, så att säga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag lockades av omslaget som lovade lite mer än vad som levererades. Men det var en helt okej bok, men jag kommer glömma den innan året är slut :)

      Radera