torsdag 5 augusti 2021

Nyfiken på: Som man sår, Hjorth & Rosenfeldt

Som man sår, Hjorth & Rosenfeldt
Serien om Sebastian Bergman har jag följ sedan första boken kom ut. Även om jag inte har samma fascination för den här typen av böcker just nu, vill jag ju ändå hänga på ända till slutet. Denna bok skall tydligen bli den näst sista i serien och lite nyfiken är jag allt på att få reda på vad som händer på Riksmord och med kollegorna som jag följt så länge. Sebastian Bergmans dysfunktionella liv har jag också mina funderingar över jag vilken vändning det kan ta denna gången.

Sebastian Bergman och kollegerna på Riksmord är tillbaka med besked! Som man sår, Hjorth/Rosenfeldts sjunde bok, utspelar sig tre år efter händelserna i En högre rättvisa.

Tre år har gått. Vanja Lithner har tagit över Riksmord och det nya teamets första uppdrag blir att hitta och stoppa en prickskytt som efter tre mord på bara några få dagar satt skräck i Karlshamn. Det finns inga ledtrådar, inga vittnen och offren verkar slumpvis utvalda. Alla i staden är alltså potentiella måltavlor.

Sebastian Bergman har valt en lugnare tillvaro sedan han blivit morfar och arbetar som psykolog och terapeut på deltid. När han en dag kontaktas av en man som behöver hjälp med att bearbeta sina upplevelser i samband med tsunamin 2004, då Sebastian själv förlorade fru och dotter, vänds allt uppochner.

Billy ska bli pappa och bestämmer sig för att han aldrig mer ska bejaka sin mörka, hemliga drift. Men det förflutna gör sig påmint. Frågan är hur långt Billy är villig att gå för att inte bli avslöjad.

Som man sår är den sjunde och näst sista delen i Hjorth/Rosenfeldts romanserie som sålt 1,6 miljon exemplar bara i Sverige och 5 miljoner runt om i världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar