onsdag 16 december 2020

Tio underbara härliga, hemska dejter, Ashley Elston

Titel
: Tio underbara härliga, hemska dejter
Originaltitel: 10 Blind Dates
Serie: -
Författare: Ashley Elston
Utgivningsår: 2019
Förlag: B. Wahlströms Bokförlag Ljudbok
Sidor/tid: 7 timmar 9 minuter
Genre: Unga vuxna
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Alva Bratt

Handling:
När Sophies föräldrar bestämmer sig för att resa bort över jul övertalar hon dem att få stanna hos sin mormor och morfar istället. Planen är att smita ut och kunna träffa (läs: hångla med) sin pojkvän Griffin utan att någon lägger sig i. Men när hon ska överraska Griffin med de goda nyheterna hör hon honom säga till en kompis att han egentligen vill att Sophie ska åka bort, att han vill ha en paus!
Mormor kommer på en briljant plan för att muntra upp Sophie, som är helt förkrossad: bästa sättet att laga ett brustet hjärta är att kasta sig ut i dejtingdjungeln! Under de kommande tio dagarna ska Sophie gå på tio dejter, alla ordnade av olika släktingar. Någon kommer fixas av kusinen Olivia (som tack och lov är en helt normal person), en annan av galna moster Patrice (att medverka i en pjäs utklädd till Jungfru Maria räknas väl som en dejt?).
Mitt i allt detta dyker Griffin upp igen, och det gör Sophie mer förvirrad än någonsin. För kanske, kanske har hon börjat få känslor för någon annan. Någon som absolut inte är tillgänglig. Det här kommer bli den värsta julen i Sophies liv. Eller... ?

Mina åsikter:
Uppläsare: 4/5
Karaktärer: 4/5
Handling: 4/5
Världsbygge: 4/5
Intressant: 4/5
Mitt nöje: 4/5

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Den här boken var ju en trevlig överraskning. Skulle lyssnat på en bok av Brandon Sanderson, men fixade inte inspelningen av den. Jag blev lite ställd och visste inte vad jag skulle lyssna på då. Den här boken kom jag ihåg att jag sett på någons blogg nyligen och satte på den i ren frustration. Så bra det blev! 

Det är en väldigt lättlyssnad bok. Väldigt oskyldig och gullig, men också lite rolig. Den handlar alltså om den här tonåringen som blir utskickad på en rad blinddejter, vilka hennes släktingar anordnar. Vad kan gå fel? Särskilt när alla inte har de bästa motiven. Gemenskapen och osämjan i den stora familjen/släkten ger en gemytlig bakgrund till dejterna och det hela blir en riktigt angenäm lyssning. 

Slutet är den svagaste delen av boken kan jag tycka, då det smörar ihop sig ordentligt. Men annars var boken charmant underhållande och jag plöjde igenom den under två dagar, vilket är ovanligt för mig.

⭐⭐⭐⭐

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar