lördag 5 december 2020

Hjärnstark junior: Smartare, gladare, starkare, Mats Wänblad, Anders Hansen

Titel
: Hjärnstark junior: Smartare, gladare, starkare
Originaltitel: Hjärnstark junior: Smartare, gladare, starkare
Serie: -
Författare: Anders Hansen, Mats Wänblad
Utgivningsår: 2020
Förlag: Bonnier Fakta
Sidor/tid: 2 timmar 11 minuter
Genre: Hälsa, 9-12 år
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Johan Svensson

Handling:
Vill du bli lite bättre på det mesta? Ja, vem vill inte det? I Hjärnstark junior finns viktiga fakta ur Anders Hansens succé Hjärnstark från 2016, där han berättar hur fysisk aktivitet påverkar hjärnan när det gäller koncentration, mående, sömn och mycket mer. I junior-versionen är allt omstöpt för att passa en yngre målgrupp. Genom spännande, lättillgängliga avsnitt om hur hjärnan fungerar och inspirerande tips för mer rörelse är förhoppningen att läsaren ska bli gladare och starkare – ja, till och med smartare. Rörelsen omvandlas nämligen till en "uppgradering" av hjärnan, så att man både tänker snabbare och kan lägga i en extra ”mental" växel när det är stökigt runtomkring. På köpet blir man bättre på att spela datorspel. Tacka nej till det, den som kan!

Mina åsikter:
Uppläsare: 4/5
Intressant: 4/5
Mitt nöje: 4/5

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Denna boken borde vara obligatorisk läsning i skolan. Varför inte under ämnet idrott och hälsa. Jag har tidigare läst Hjärnstark av Anders Hansen och denna boken är väl en lightversion av den och mycket mer tillgänglig. Den tar på ett enkelt och sakligt sätt upp hur rörelse påverkar vår hjärna utan att bli så avancerad som Hjärstark. 

Jag har redan fått min son att lyssna på den, genom att berätta att den tar upp hur man blir en bättre Gamer. Man får ta till de knep man kan som  förälder, för att få sina barn att läsa/lyssna på böcker. En del bra samtal skapar den också. Den här boken kommer jag att köpa hem. Toppenidé att koka ner det till en barnbok, som även jag som vuxen kan ta till och snabbt uppdatera mig med.

⭐⭐⭐⭐

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar