fredag 11 december 2020

Tilly och bokvandrarna, Anna James

Titel
: Tilly och bokvandrarna
Originaltitel: Tilly and the Bookwanderers
Serie: Pages & co #1
Författare: Anna James
Utgivningsår: 2018
Förlag: HarperCollins Nordic
Sidor/tid: 7 timmar 1 minut
Genre: 9-12 år
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Mimmi Kandler

Handling:
Följ med på ett magiskt äventyr i böckernas värld. Elvaåriga Tilly tillbringar större delen av sina dagar i sina morföräldrars bokhandel. Ända sedan hennes mamma försvann spårlöst är det i böckernas värld som Tilly har funnit tröst. Men en dag blir alla äventyr hon läst om plötsligt mer verkliga än hon trodde var möjligt. När två av Tillys favoritkaraktärer - Anne på Grönkulla och Alice i Underlandet - dyker upp i butiken livs levande inser hon att hon har förmågan att följa med dem in i deras berättelser. Hon är en bokvandrare - och kanske kan det hjälpa henne att lösa mysteriet med vad som hänt med hennes mamma? Men alla som gillar att läsa böcker vet att faran kan vänta på nästa sida ...

Mina åsikter:
Uppläsare: 3/5
Karaktärer: 3/5
Handling: 4/5
Världsbygge: 3/5
Intressant: 4/5
Mitt nöje: 3/5

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Premissen till den här boken låter fantastisk. Vem skulle inte vilja träffa, iallafall en del, av de karaktärer vi lär känna i böcker. Ihop med den gulliga utsidan gav det stora förhoppningar på läsningen.

I början är det lite segt och sen kommer de tekniska förklaringarna, men annars är det här en riktigt gullig bok som erbjuder trevligt tidsfördriv. Kanske inget jag kommer att komma ihåg i längden och jag kanske/kanske inte fortsätter med serien. Men det var en trevlig upplevelse på en lite rar nivå. I slutet blir det till och med nästan spännande. Sen är det ju roligt att tänka på hur karaktärer från andra böcker skulle vara att interagera med, vilket den här ger lite exempel på. En bok som är lite bättre än okej.

 ⭐⭐⭐

2 kommentarer: