tisdag 3 september 2019

Den modige Kaninriddaren, Oskar Källner & Marta Leonhardt

Titel: Den modige Kaninriddaren
Författare: Oskar Källberg
Illustratör: Marta Leonhardt
Utgivningsår: 2019
Förlag: Fafner Förlag
Genre: Barnbok, bilderbok,
Språk: Svenska

Recensionexemplar! Tack så mycket!

Handling:
Ryktet går att vargen har siktats i Tisteldalen. Både djur och nissar är rädda. Tänk om den kommer till nissarnas by? Något måste göras!

Torgeir och hans trogna springare Smulan ger sig ut för att möta vargen. Han får en rustning av hasselnötsskal och ett svärd av stål. Samtidigt lär vargen vara stor och vild och ha en glupande aptit. Hur ska han kunna besegra den?

Mina tankar:
Jag fick en förfrågan om jag ville läs och recensera en barnbok, vilket verkade väldigt trevligt. Det är ju något speciellt med barnböcker ändå. Efter att ha jobbat med sagor och böcker med barn i förskoleåldern i 15 år, så vet jag hur viktigt det är med bra och varierande litteratur för att locka in barnen till läsandets värld som ger så mycket på så många olika plan.

Just den här boken var en blandning av spänning, fantasi och moraliska dilemman. Boken går utmärkt att läsa bara rakt av, den är spännande och engagerande. Den går också alldeles utmärkt att bara titta på bilderna och fundera över dem, då de är detaljerade stämningsfulla och fantasieggande.

Stämningsfull och höstigt uppslag i boken

Boken är också diskuterbar, även  för de lite yngre och har ett klart budskap.

Den modiga kaninriddaren är lagom spänning för sagostunden med härliga bilder att njuta av.

Betyg: 4/5
Går att köpa på cdon.comAdlibris.comBokus.com

2 kommentarer: