måndag 25 januari 2016

Veckans Bokbloggsfråga! V. 4


Veckans Bokbloggsfråga från barnboksbloggen lyder:

Jag kommer att köra igång en kategori här på bloggen som heter Månadens förlag. Så denna vecka undrar jag om det finns något förlag som ditt hjärta klappar lite extra för? Finns det något förlag vars utgivning du följer lite extra noga?

För mig spelar förlaget ingen roll, om det är en bok jag gillar, så köper jag den. Jag har knappt tänkt på bokens förlag förrän jag startade bloggen. Visst lägger man märke till det lite extra när man går på bokmässan eller när man som jag får en släkting som börjar jobba på ett visst förlag. 

Många gånger har jag tänkt att det måste vara ett drömjobb att jobba på ett förlag, eller bokhandel eller bibliotek, men jag antar att det kan vara ganska tufft precis som i vilket annat jobb som helst.

Men som sagt när jag väljer böcker att läsa, spelar innehållet och utsidan av boken större roll än själva förlaget som ger ut boken. Sen ser jag ju på bokryggarna i hyllan att vissa förlag är mer representerade än andra. 

6 kommentarer:

 1. Nej man kollar självklart på boken först men en del förlag har böcker som passar min smak bättre.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det är svårt det där med att hitta ett genuint förlag som har många titlar jag gillar. Har ju en smakblandning av olika genrer så det är svårt att hitta enbart ett fåtal att följa extra. Däremot följer jag författare som jag tycker om.

  SvaraRadera
 3. Jag läser väldigt brett så jag hittar inte allt hos ett förlag utan det blir då ett par förlag som brukar ha såna böcker jag gillar.

  SvaraRadera
 4. Nej, förlaget spelar ju ingen roll för boken man väljer, däremot så har jag ju vissa förlag som jag vet ger ut den typ av böcker som jag läser :)

  SvaraRadera
 5. Håller med dig, för mig spelar inte förlaget någon roll utan det är ju boken jag är intresserad av. Men sen finns det vissa förlag som jag håller lite extra kärt :)

  SvaraRadera
 6. Precis som du så tycker jag inte att förlaget spelar sån stor roll :)

  SvaraRadera