fredag 22 januari 2016

Bokbloggsjerka 22 – 25 januariAnnikas litteratur och kulturblogg har Bokbloggsjerkan, med en ny fråga varje fredag. Denna veckan är frågan:

Vilken bok/vilka böcker du tycker är bäst som är baserad/e på tv/film. Det är även möjligt att vända på den här frågan: tv/film -> bok/böcker. Du väljer själv vilken variant du vill svara på.

Jag tror att den enda bok jag läst som är baserad på TV/film är
Som stort fan av Veronica Mars-serien och filmen, var jag ju tvungen att läsa böckerna om henne också. Eller boken, jag har läst en, men har resten på min "att läsalista" då boken faktiskt var helt okej, med skön Veronica Marskänsla. 

Bok till film finns lite fler att välja på. Jag älskar "Sagan om ringen" böckerna och filmerna, likadant med Hobbitbok och filmer. Sen älskar jag Hungerspelen-böckerna och tycker att filmerna är riktigt bra gjorda. 

9 kommentarer:

 1. Har sett tvserien och den gillade jag!

  SvaraRadera
 2. Har faktiskt inte ens sett tv-serien men hör bara gott om den :)

  SvaraRadera
 3. Veronica Mars blev mitt svar med (hade inte heller så mycket mer att välja på...).

  SvaraRadera
 4. Hört gott om serien, funderat på att se den men det har inte blivit av ;)

  SvaraRadera
 5. Veronica Mars som tv-serie gillade jag! Visste inte att böckerna baserade på serien fanns, men jag ser nog hellre om tv-serien än läser böckerna. :)

  SvaraRadera
 6. Veronica Mars som tv-serie gillade jag! Visste inte att böckerna baserade på serien fanns, men jag ser nog hellre om tv-serien än läser böckerna. :)

  SvaraRadera
 7. Veronica Mars har jag hört talas om. filmatiserade böcker finns det ju gott om

  SvaraRadera
 8. De filmerna du nämner som bygger på böcker är otroligt bra gjorda utom möjligtvis sista Hobbitfilmen. Man kunde lagt in lite mer i film två och stannat där tycker jag.

  SvaraRadera
 9. Kul, hade ingen aning om att Veronica Mars fanns som böcker. Det blir ju som en modernare variant på Kitty som morsan läste.

  SvaraRadera