torsdag 5 september 2024

Brottstycke, Maria Richardsson

Titel
: Brottstycke
Serie: Brottstycke Mark
Författare: Maria Richardsson
Utgivningsår: 2024
Förlag: Word Audio Publishing
Sidor/tid: 10 timmar 22 minuter
Genre: Deckare
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Sofia Berntson

Handling:
Hannah bor i västgötska Kinna och drömmer om att bli journalist. Hon anmäler sig till en skrivarkurs där hon träffar den karismatiske psykologen Jack. Med på kursen finns också Leif, en pensionerad polis vars fru hoppas på att han ska slå igenom som deckarförfattare.  

När en kvinna hittas död i sitt hem i Sätila inser de tre kurskamraterna att mordet har likheter med ett ouppklarat mordfall i Skene som skedde två år tidigare. En av Jacks noveller utgår från just det fallet. Men var ligger kopplingen mellan offren, och varför är Jack så fixerad vid det första mordet?  

Hannah föreslår att de tre startar en crimepodd tillsammans för att med gemensamma krafter fortsätta nysta i fallen. Med deras olika styrkor visar det sig möjligt att komma riktigt nära den obehagliga sanningen men det blir snart tydligt att de har tagit sig vatten över huvudet.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte:
Att läsa en bok som utspelar sig i områden och på gator som man är väldigt nära och "hemma" med känns otroligt konstigt. Som om det man läser faktiskt hänt på riktigt, en väldigt surrealistisk upplevelse. Men man reagerar också väldigt snabbt om något namn eller miljö blir fel. 

Kul och snabb läsning var det iallafall. Upplägget att de gör en podd om mord som inträffat är också trevligt. Lite som "A good girl's guide to murder" serien fast i Sverige och med vuxna som träffats på en skrivarkurs. Nya trevande vänskapsband som byggs upp mellan spännande karaktärer gör att läsningen känns som en feelgood ihop med lite groteska brott.

Kommer författaren fortsätta på serien och det kommer fortsätta att utspela sig i Marks kommun så kommer jag absolut att fortsätta att läsa.

Du kanske också vill läsa om:

Backman Fredrik Folk med Ångest

Crouch Blake Dark Matter 

Deaver Jeffrey The Never Game (Colter Shaw #1) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar