söndag 12 februari 2023

Boktips från årets bokrea 2023

Tisdagen den 21 februari är det dags för årets bokrea. Bokreans första dag är "min dag". Jag försöker att vara ledig och bara göra saker som jag tycker om med fokus på bokrean. Jag har naturligtvis redan förbeställt böcker på nätet. Där jag gått igenom utbudet noggrant och jämför priser. Här kommer lite tips som jag tycker är läsvärda. 

The Inheritance games, Jennifer Lynn Barnes

Hos Adlibris finns hela The Inheritance gamestrilogin. Det kan vara något om man vill ha en rolig stund med mysterier och intriger och fullt av lönngångar. Tyvärr är denna versionen ful och jag har den snygga versionen, men innehållet bör ju vara samma.



Och så var de bara en, Agatha Christie

Klassiker är alltid bra att fynda på bokrean, det brukar finnas många att välja bland. Varje år brukar jag få med minst en. I flera år har jag samlat på denna utgivningen av Agatha Christie. Detta året fanns två nya som jag inte hade. Och så var de bara en är en av de mest kända av Christies verk och den är riktigt bra. Den finns för bara 45 kr.


Främlingen, Diana Gabaldon

Första boken i den historiska serien om Jamie och Claire finns för 59kr. Outlander är en riktig långkörare med tegelstenar och serien är ännu inte fullbordad. Men första boken har något visst och det går att bara läsa den.

Diamantögat, Kate Quinn

Kate Quinn skriver riktigt bra historiska romaner baserade på verkliga personer och händelser. Denna berättelsen om en kvinnlig prickskytt går att köpa för 69kr.

Där kräftorna sjunger, Delia Owens

Har du inte läst Där kräftorna sjunger än kanske det är dags. Eftersom den var så hypad var jag skeptisk till den, men ärligt talat älskar jag den. Finns för 79kr.




Städa hållbart med ekotipset

Denna boken har jag haft så mycket glädje av. Min städning har blivit bättre och enklare och den är full av bra tips man behöver för att hålla ordning i ett hem. Förra året på rean köpte jag var sin bok till barnen och de har inte ens flyttat hemifrån än. Men den dagen kommer de att ha god nytta av boken. 99kr.



Neverworld, Marisha Pessl

Tidslopar och ett brott som skall klaras upp. Detta är en spännande ungdomsbok med sci-fi-twist. 29 kr




Eliza och hennes monster, Francesca Zappia

Detta är en härlig berättelse och utanförskap och talang. Väldigt läsvärd. 19 kr




Detta är några få tips om vilka läsvärda böcker det finns på bokrean detta året. Men naturligtvis finns det så många fler. Lycka till i jakten på böcker och hoppas du tycker att bokrean är en lika stor högtid som jag 😀

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar