torsdag 23 februari 2023

A flicker in the dark, Stacy Willingham

Titel
: A flicker in the dark
Serie: -
Författare: Stacy Willingham
Utgivningsår: 2022
Förlag: Harper Collins
Sidor/tid: 11 timmar
Genre: Thriller
Språk: Engelska

Ljudbok
Inläsare: Karissa Vacker

Handling:
Chloe Davis är dotter till en seriemördare som dömdes och fängslades när hon var tolv. Offrens kroppar påträffades aldrig och de döda flickorna antas vara gömda någonstans i Louisianas våtmarker. Fallet blev ökänt och familjen slogs i spillror.
Pappans brott hemsöker henne fortfarande, men Chloe har lyckats bygga upp ett nytt liv. Hon är numera en respekterad psykolog verksam i Baton Rouge, och hon har en kärleksfull pojkvän. Men hon har inte lyckats slå sig fri - ibland blir hon paranoid och tror att det förflutna ska komma ikapp henne.
När en ung flicka - som också är en av hennes egna patienter - försvinner blir Chloes värsta mardröm verklighet. En liten gnista är allt som behövs för att allt i tillvaron ska förvandlas till aska och mörker. Efter så många år trodde hon inte att fler mord skulle begås. Men hon hade fel.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Den här boken hade sina riktigt spännande passager. Man får följa Chloes liv i nutid när hon skall planera sitt bröllop och ta hand om sina patienter samtidigt som det sker mord i hennes närhet. Men man får också glimtar av hennes barndom och vad hon upplevde då, tillsammans skapar det en spänning och dramatik som gör att det är svårt att lägga ifrån sig boken. Det är bara i mitten som det känns som det står och trampar innan det tar fart igen. Tyvärr är det inte helt oförutsägbart, men den har ändå en tvist som iallafall jag inte var beredd på.

Trots att det handlar om en kvinna som har problem med olika substanser och alkohol vilket är en handling som jag inte brukar uppskatta, kommer den här boken undan med det på något sätt. Kanske för att hon fortsatt oftast klarar av att ha ett någorlunda normalt liv, hon är inte helt på botten. 

Jag tycker att boken klarar sig ganska bra ändå, i den här genren, men troligtvis är det ändå en sådan bok som kommer glömmas av ganska snart. Den är som ett avsnitt av en helt ok kriminalserie, underhållande, lätt-sedd och sedan snabbglömd.


1 kommentar: