fredag 19 augusti 2016

Bokbloggsjerka - böcker i skolmiljö.


Det är fredag och ett bra tag jag gjorde en bokbloggsjerka, men idag blir det av igen. Bokbloggsjerkan från alkb.se denna dag lyder så här :

Känner du till någon bok i skolmiljö som du kan rekommendera, eller kan du ge exempel på en karaktär som innehar ditt drömyrke eller har du ”bokliga” erfarenheter av lärande på annat sätt?

Eftersom jag fortfarande inte vet vad jag vill bli när jag "blir stor" får det bli en bokrekommendation.

Tänk dig att du är extremt blyg, du vet så där blyg så du vill kräkas om någon uppmärksammar dig, men du är lång, blond och gudomligt snygg, så du får anstränga dig extra mycket för att inte märkas. En dag i skolan när du för första gången råkar på den nya killen Lucas Delos känner du ett överväldigande hat och försöker döda honom, inför hela skolan!!!

Josephine Angelini har skrivit en triologi som heter Starcrossed, där första boken heter Helena, där just det här inträffar. Böckerna handlar om grekisk mytologi, kärlek och att vara ungdom. Jag gillade den här serien och kan rekommendera den till de som gillar ungdomsböcker!


12 kommentarer:

 1. Men det tar jag till mig som ett boktips tack

  SvaraRadera
 2. Har nog sett de här böckerna på en del bloggar, men har inte haft klart för mig vad de handlar om. Det där låter ju intressant :)

  SvaraRadera
 3. Det var en annorlunda vinkling, det låter spännande :)

  SvaraRadera
 4. Har sett dessa böcker på många ställen, men har inte läst dem.

  SvaraRadera
 5. Jag har inte läst något ur den här serien, tack för tipset!

  SvaraRadera
 6. Det viktiga är inte att veta vad man vill bli när man blir stor. Det viktiga är att aldrig bli det :)

  SvaraRadera
 7. Verkar som en väldigt annorlunda situation. ;)

  SvaraRadera