torsdag 29 juni 2023

Ord i djupaste blått, Cath Crowley

Titel
: Ord i djupaste blått
Serie: -
Författare: Cath Crowley
Utgivningsår: 2016
Förlag: Modernista
Sidor/tid: 287 sidor
Genre: YA, Romance
Språk: Svenska


Handling:
Rachel var länge hemligt förälskad i sin bästa vän Henry Jones. Dagen innan hon flyttade från Gracetown gömde hon ett kärleksbrev i Henrys favoritbok, i hans föräldrars bokhandel. Rachel väntade. Men Henry hörde aldrig av sig.

Tre år senare - känslomässigt bedövad efter att hennes bror omkommit i en drunkningsolycka - återvänder Rachel till Gracetown. Hon ska arbeta ett år innan hon går om sista året i skolan och får jobb i bokhandeln, där hon nu tvingas arbeta med Henry, som hon helst aldrig velat träffa igen.

Henry är glad över att Rachel är tillbaka och förstår inte varför hon är så kylig gentemot honom. Men så småningom börjar de komma varandra närmare igen. Livet går inte att styra och ibland är det outhärdligt. Men tänk om det finns ord, kärlek och andra chanser som gör att allt trots allt har mening?

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Det här var en väldigt söt, sorglig och lättläst bok om tonårsdrama bland böckerna i en liten bokhandel med begagnade böcker.
Det följer en storyline som jag oftast inte gillar, när de har problem med kommunikationen. Men jag kunde överse med de då de faktiskt handlar om omogna tonåringar så det hela verkade faktiskt ovanligt trovärdigt. 

Att det utspelar sig i en bokhandel med ett brevbibliotek och mysiga stammisar gör att det känns väldigt tryggt och trevligt. Vet du inte vad ett brevbibliotek är, läs boken, det är en jättekul ide som jag önskar fanns på riktigt eller på fler ställen om de nu finns.

Skön ungdomsbok med sommarkänsla fast på "fel" sida året då den utspelar sig i Australien. Men en perfekt sommarläsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar