tisdag 27 juni 2023

Dött vatten, Ann Cleeves

Titel
: Dött vatten
Serie: Shetland Island #5 Andra Shetlandskvarteten #1
Författare: Ann Cleeves
Utgivningsår: 2013
Förlag: Bonnier Audio
Sidor/tid: 11 timmar
Genre: Deckare, kriminalroman
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Harald Leander

Handling:
En journalist hittas död i en båt i marinan nedanför åklagarens hus på den största av Shetlandsöarna. Det blir den unga Willow Reeves från en ö i Yttre Hebriderna som får hand om fallet, eftersom kriminalaren Jimmy Perez är halvt sjukskriven efter sin fästmös död. Men Jimmy Perez kan förstås inte låta bli att engagera sig i fallet och hjälpa sin kollega. Markham, den döde journalisten, kom ursprungligen från Shetlandsöarna, men hade lämnat dem för många år sedan och gjort sig ett namn i London. Varför hade han nu återvänt? Willow Reeves och Jimmy Perez kommer i sitt sökande till Sullum Voe, centrum för Shetlands olje- och gasindustri i Nordsjön. Snart visar det sig att Markham under sina sista dagar arbetade med ett stort reportage, uppenbarligen ett som var tillräckligt avslöjande för att motivera hans död … 

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Först och främst är det tråkigt att de bytt inläsare till den här andra Shetlanskvarteten. Katarina Ewerlöf läst in första och gjorde ett bra jobb och nu är man van vid hennes röst. Annars var det här en bra story och det är en skön lyssning trots att man inte blir alltför engagerad. Men uppenbarligen gillar jag Ann Cleeves sätt att skriva och berätta för jag vill hela tiden ha mer. 
Karaktärer och miljöer är numera kända och trygga och det blir inte alltför hemsk trots att det är mord det handlar om, det är liksom bara mysigt att hänga på och se hur de reder upp alltihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar