söndag 11 juni 2023

Världsdanaren, Oskar Källner, Karl Johnsson


Titel
: Värdsdanaren
Serie: Imperiets arvingar #6
Författare: Oskar Källner, Karl Johnsson
Utgivningsår: 2023
Förlag: rabén&sjögren
Sidor/tid: 278 sidor
Genre: Science Fiction, barn
Språk: Svenska

Recensionexemplar! Tack så mycket!

Handling:
Alice och Elias har precis överlevt ett livsfarligt hyperrymdshopp. Men rymdskeppet Stillheten är skadat och klarar inte mycket mer, och även Alice är illa tilltygad. Det finns någon annan inuti hennes kropp, någon som kan ta över när som helst. Chelie fruktar det värsta och gör sig redo att döda sin syster. Samtidigt samlas mörka krafter för att förslava Chelies folk och Stillheten hamnar åter i stridens centrum.

Världsdanaren är sjätte delen i sci-fi-serien Imperiets arvingar. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända. Kapitlen är korta och lättlästa med mycket dialog, och boken innehåller häftiga fyrfärgsillustrationer.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Här var det ett kärt återseende av karaktärerna i Imperiets arvingar. Den dök upp som en trevlig överraskning (recensionsexemplar) i brevlådan och jag kunde inte annat än att ta tag i den snarast. 

Det blir ännu ett lättläst och spännande äventyr i sökandet efter Alice och Elias mamma. Det är ett härligt gäng som mot alla odds är vänner. Även om det knastrar lite i systemet i denna bok lyckas de ändå hjälpa varandra och det är något tryggt och hoppfullt över det.

Det är en barnbok, men ändå kul att läsa och jag gillar de färgstarka bilderna som kompletterar läsandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar