söndag 4 september 2022

Sammanfattning Augusti

Lästa böcker i Augusti: 4 st. 

  • Amy Snow, Tracy Rees
  • Bokälskare, Emily Henry
  • Öster om Eden, John Steinbeck (DNF 20%)
  • Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt, Gail Honeyman
  • Lucia, Lucia, Adriana Trigiani
Goodreadsutmaning: 52+(3DNF)/52 
Tid lyssnat:  32h  54min
Sidor läst:  787

Månadens tema
📚 Låt någon annan bestämma vad du skall läsa📚
  • Lucia Lucia, Adriana Trigiani (Hyresvärdinna)
  • Öster om Eden, John Steinbeck (K.B) (DNF)
  • Selektiva Selma, Josefine Sandblom (K.D)
  • Eleonore Oliphant mår aldeles utmärkt, Gail Honeyman (K.D)
Kommentar:
Jag har läst fyra riktigt stabila böcker denna månad. Kanske inte böcker som är de bästa någonsin, men ändå riktigt bra, vilket är kul. 

Men jag gav mig också på Öster om Eden av John Steinbeck. Man ska ju ha läst något av honom och alla verkar älska hans böcker. Men efter ca 5 timmar av att ha lyssnat på denna gav jag upp. Det var bara elände och alla var elaka mot varandra och jag kände att jag mådde dåligt av att lyssna på den. Jag valde aktivt att göra något annat än att lyssna på min bok och det är ju inget gott tecken. Så efter ca 20 % av Öster om Eden gav jag upp. Den gjorde dessutom att jag hamnade i en ordentlig lässvacka där jag inte är sugen på att varken lyssna på eller läsa någon bok. 

Amy Snow
var däremot en perfekt semesterläsning, trots att den ser så vintrig ut. Den är en historisk roman och handlar om ett spädbarn som hittas ute i snön på ett gods i England. Det är dottern på godset som hittar flickan och får sina föräldrar att låta henne bo i deras hus bland tjänstefolket. Det blir ingen lätt uppväxt och herrefolket föraktar henne. Jag var helt uppslukad under läsningen och det var lätt att fastna för Amy och hennes beskyddare.

Jag gillade också Bokälskare av Emily Henry. En trevlig långsamt växande kärlekshistoria i bokbranchen. Väldigt trevlig och lättlyssnad.

Boken om Eleanor Oliphant var en bok som blandade tragik med värme och humor och jag är så glad att jag blev rekommenderad att läsa den. 

Lucia, Lucia
handlar om en tjej i New York under 50-talet. Hon vill inte ge upp sin karriär för att att gifta sig och skaffa barn. Hon lever tillsammans med sin italenska familj och vi får följa henne och hennes familj. En intressant och kärleksfull läsning som jag uppskattade mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar