tisdag 6 juli 2021

Tisdagstrion - Bokomslag med ansikten på

Tisdagstrion denna veckan handlar om bokomslag och då sådana med ansikten på. Det blir en bok jag har läst, en bok jag håller på att läsa och en jag vill läsa.


Sovande Jättar, Sylvain Neuvel
Denna bok har jag precis läst och den var helt okej. Lite seg i vissa delar men ändå spännande. Det mesta är skrivet i intervjuform, vilket blev lite tradigt emellanåt.

Deadwood, South Daktota. Den lilla flickan Rose cyklar i kvarteren nära sitt hem när marken plötsligt försvinner under henne. Hon vaknar upp på botten av en djup grop. Väggarna runt henne glöder av mystiska inristningar. Räddningspersonalen som kikar ner i hålet möts av en chockerande syn: en liten flicka i en gigantisk hand av metall. Sjutton år senare är mysteriet med det bisarra metallföremålet ännu inte löst. Forskarnas teorier och militärens undersökningar har inte kunnat förklara det märkliga. Men vissa slutar aldrig att söka efter svar. Rose är nu en välutbildad fysiker och leder ett topphemligt team som försöker lösa gåtan med handen. De övervakas och intervjuas under arbetet av en anonym förhörsledare. Men samtidigt som forskningsteamet successivt närmar sig sanningen hopar sig frågorna: Ska handen användas för fredliga syften eller är det ett massförstörelsevapen? Finns det fler delar? Och vilka var egentligen här före oss?

Kindred, Octavia E. Butler
Den här boken lyssnar jag på just nu och den verkar väldigt bra. Det är intressant att se historien genom Danas ögon och se vad som faktiskt har förbättrats och vad som fortsatt behöver jobbas på i hur vi ser på varandra som människor.
Dana, a modern black woman, is celebrating her twenty-sixth birthday with her new husband when she is snatched abruptly from her home in California and transported to the antebellum South. Rufus, the white son of a plantation owner, is drowning, and Dana has been summoned to save him. Dana is drawn back repeatedly through time to the slave quarters, and each time the stay grows longer, more arduous, and more dangerous until it is uncertain whether or not Dana's life will end, long before it has a chance to begin.

Förvildade, Rory Power
Denna boken hoppas jag kunna komma till i Augusti. Har varit lite nyfiken på den sedan den kom ut på Engelska, men har inte tagit tag i den ännu.
Det har gått arton månader sedan sjukdomen bröt ut och internatskolan sattes i karantän. Det började långsamt. Först dog lärarna, en efter en, sedan blev eleverna sjuka. Vissa dog, andra bara ... förändrades. Förvildades. Nu, helt avskurna från omvärlden, vågar ingen elev gå utanför stängslet som omgärdar skolan. De väntar på botemedlet som de har blivit lovade av regeringen, medan viruset ständigt hittar sätt att ta sig in. Men när Hettys bästa vän försvinner förändras allt. Hetty tänker hitta henne, även om det innebär att hon måste bryta karantänen och ta sig ut genom stängslet. Och när hon gör det inser hon att eleverna på skolan inte har fått veta hela sanningen om viruset. Inte ens i närheten.

22 kommentarer:

 1. Kindred och Förvildade vill jag läsa :)

  SvaraRadera
 2. "Förvildade" låter otäck - jag känner just nu starkt behov av något av feelgood-typ, tror att jag överdoserat ruggigheter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland blir det bara för mycket och man behöver bryta med något annat.

   Radera
 3. Sovande jättar har jag läst och den var min enda fullpoängare förra året. Så olika det kan vara 🙂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade den också, men för mig nådde den inte riktigt ända fram.

   Radera
 4. spännande ansikten, inte läst dessa.

  SvaraRadera
 5. Alla tre böckerna verkar spännande. Sovande jättar har jag sett förut. Det finns något som lockar där.

  SvaraRadera
 6. Har bara läst Sovande jättar (på engelska) men vill läsa de andra två.

  SvaraRadera
 7. Har inte läst någon av böckerna i din trio. Tack för tips!

  SvaraRadera
 8. Sovande jättar köpte jag på rea och Förvildade vill jag läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köpte den också på rean, till min dotter egentligen, men det hindrade ju inte att jag kunde läsa den. :)

   Radera
 9. Förvildade låter spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lite så jag tänker också :)

   Radera
 10. Kindred verkar intressant, tycker jag!

  SvaraRadera
 11. Kindred har jag i hyllan. Sovande jättar har jag varit sugen på lääänge; bara okej? Virus har jag nog av på jobbet just nu, känner jag.

  SvaraRadera
 12. Tack för intressanta tips.

  SvaraRadera
 13. har inte läst någon av dina tre. känner inte igen omslagen ens

  SvaraRadera