måndag 12 juli 2021

Etthundra mil, Jojo Moyes

Titel
: Etthundra mil
Serie: -
Författare: Jojo Moyes 
Utgivningsår: 2014
Förlag: Printz Publishing
Sidor/tid: 380 sidor
Genre: Samtida skönlitteratur
Språk: Svenska


Handling:
Jess Thomas’ liv suger. Hennes man har stuckit och hon tvingas ha dubbla jobb för att försörja sina två barn. Styvsonen Nicky kommer hem blåslagen från den ruffa skolan, och stänger in sig med datorn på sitt rum.
Dottern Tanzie är lite av ett mattegeni, men när hon erbjuds en plats på en trevlig privatskola räcker pengarna inte till. Om hon inte kan vinna första pris i Skottlands matematikolympiad? Men Jess har varken bil eller pengar till tågbiljetter.
IT-miljonären Ed, med ett eget kaotiskt förflutet, blir av en
tillfällighet deras riddare i skinande rustning. När han erbjuder sig att köra den lilla familjen, inklusive illaluktande hunden Norman, tvärsigenom England till Skottland är det hans första osjälviska gärning på åratal – kanske någonsin. Men kommer de att hinna? Och om de gör det – kommer deras problem att vara över?

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Den här boken läste jag ut på två dagar. Det var en intressant berättelse om mötet mellan två olika samhällsklasser. Ganska genialiskt att trycka in dem i en bil under en ofrivillig roadtrip tillsammans. Med alla egenheter och saker som kan gå fel när främlingar, två vuxna, ett barn, en tonåring och en stor hund som fiser illa skall försöka överleva några dagar tillsammans på liten yta. Komiskt och känslosamt blir det och jag tyckte om att få vara med, på avstånd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar