söndag 20 juni 2021

Nyfiken på: Förvildade, Rory Power

Förvildade, Rory Power
Den här boken hade jag inte koll på att den kommit på svenska. Jag har sett lite rekommendationer på den här boken, men känt att jag inte riktigt klarar att läsa den under pandemin, då den handlar om ett virus. Nu är det ju fortfarande en pandemi, men trycket har lättat lite och jag känner mig lite nyfiken på den. 

Det har gått arton månader sedan sjukdomen bröt ut och internatskolan sattes i karantän. Det började långsamt. Först dog lärarna, en efter en, sedan blev eleverna sjuka. Vissa dog, andra bara ... förändrades. Förvildades. Nu, helt avskurna från omvärlden, vågar ingen elev gå utanför stängslet som omgärdar skolan. De väntar på botemedlet som de har blivit lovade av regeringen, medan viruset ständigt hittar sätt att ta sig in. Men när Hettys bästa vän försvinner förändras allt. Hetty tänker hitta henne, även om det innebär att hon måste bryta karantänen och ta sig ut genom stängslet. Och när hon gör det inser hon att eleverna på skolan inte har fått veta hela sanningen om viruset. Inte ens i närheten.

4 kommentarer:

 1. Den boken lät onekligen spännande. Har sett den lite överallt men inte riktigt fått nåt grepp om vad den handlar om men den verkar ju läsvärd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst låter den lite spännande!

   Radera
 2. Den här är jag också nyfiken på.

  SvaraRadera