tisdag 11 maj 2021

Tisdagstrion - Guld, silver eller annan metall i titeln

Tisdagstrions tema för denna veckan är:

Guld, silver eller annan metall i titeln

Det får mest bli annan metall för mig, då jag hade vissa problem att hitta böcker jag läst denna veckan. Gå gärna in på Ugglan & Boken och se vad andra har hittat för böcker att tipsa om under samma tema.

Kagawa Julie Järnkonungen (The Iron Fey #1)
Den här boken har jag för mig att jag gillade när jag läste den. Jag vet dock inte hur jag skulle se den med dagens ögon. Den kan säkert vara rätt underhållande, men inte utan sina problem som paranormal romance tenderar att ha. Men det måste erkännas att jag har en  viss förkärlek att läsa om feer. 

Jag flög fram genom skogen medan grenarna piskade mitt ansikte. Bakom mig hörde jag kvistar som knäcktes, morranden och svordomar. Varje andetag brände som eld men jag tvingade mig att fortsätta springa, för jag visste att om jag snubblade eller föll skulle jag dö. 
MEGHAN CHASE har ett hemligt öde ett som hon aldrig kunnat föreställa sig Det har känts som att något varit lite udda med Meghan ända sedan hennes pappa mystiskt försvann tio år tidigare. Hon har aldrig riktigt passat in i skolan, eller i hemmet. När en mörk främling börjar betrakta henne på avstånd, och hennes bäste vän blir märkligt överbeskyddande, inser Meghan att något är på väg att hända.Men hon hade aldrig kunnat gissa sig till sanningen: att hon är en mytisk älvkonungs dotter och en pjäs i ett blodigt krig. 
Meghan kommer nu att få reda på hur långt hon är beredd att gå för dem hon älskar, och för att stoppa en ondska som ingen magisk varelse någonsin vågat sätta sig upp emot. Och hon kommer också att få veta hur det känns att finna kärleken i en ung prins som hellre vill se henne död än låta henne komma honom nära.

Källner Oskar, Karl Johnsson Järnrosen (Imperiets arvingar #2)
Jag har läst de tre första böckerna i den här serien och jag gillar konceptet. Utomjordningar och barn jobbar tillsammans för att lösa problem. Ihop med sina snygga bilder blir det väldigt underhållande.
 
Alice och Elias färdas genom galaxen tillsammans med besättningen på rymdskeppet Stillheten. De jagar efter skeppet där deras mamma hålls fången. Målet för resan är rymdstationen Järnrosen.

Väl framme lyckas de hitta och identifiera fiendeskeppet. Problemet är bara att det är fullt med kraokrigare. En räddningsaktion planeras och Elias och Alice är i full färd med att sätta den till verket, när allting plötsligt tar en oväntad vändning.

Lewis C.S Silvertronen (Narnia #6)
Jag älskar böckerna om Narnia, så har du inte läst dem, gör det. Detta är nog dock den som jag känner minst för, men den är väl värd att läsa ändå.

"- Skynda dig! sa Eustace. Håll mig i handen. Vi måste hålla ihop. Och innan Jill förstod vad som hände hade han dragit henne med sig genom porten, bort från skolan, bort från England, bort från hela vår värld till Det Där Landet - Narnia."

Eustace och hans skolkamrat Jill kommer till Narnia kallade av dess skapare, lejonet Aslan, för att ge sig ut på ett svårt och farofyllt uppdrag. De ska leta reda på landets tronföljare, prins Rilian, som länge varit försvunnen. Många har försökt - ingen har lyckats. Hur ska Eustace och Jill klara det?

22 kommentarer:

 1. Är också väldigt förtjust i Narnia-böckerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är svårt att inte fastna för dem.

   Radera
 2. Silvertronen. Så klart. Den tänkte jag inte på och det är den enda i din trio som jag har läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den tillhör ju en klassisk serie. :)

   Radera
 3. Tack för tipsen ej läst någon.

  SvaraRadera
 4. Silvertronen kanske jag har läst? Antagligen.

  SvaraRadera
 5. Järnrosen är den enda jag läst. Tack för tips om de andra!

  SvaraRadera
 6. Har inte läst dina böcker. Tack för tips!

  SvaraRadera
 7. Narniaboken har jag läst :)

  SvaraRadera
 8. Narnia-serien har jag i alla fall läst. Och Oscar Källner har jag tänkt att jag borde testa. Den första kände jag dock inte till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Imperiets arvingar kan jag rekommendera!

   Radera
 9. Silvertronen är det minsann ingen annan som kommit på vad jag har sett hittills. och inte jag heller, förstås. Oskar Källner och Julie Kagawa känner jag till men inte dessa båda titlar.

  SvaraRadera
 10. Kul med lite udda titlar - fast Narnia är förtås inte udda, egentligen - utom kanske i det här sammanhanget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, annars var det väldigt många "dubletter" denna veckan. :)

   Radera
 11. Jag har läst alla böckerna i din trio. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul med någon som har liknande boksmak😆

   Radera
 12. Ja just det, Järnrosen, att jag inte tänkte på den! :)

  SvaraRadera