måndag 18 januari 2021

Bröderna Lejonhjärta, Astrid Lindgren

Titel
: Bröderna Lejohjärta
Serie: -
Författare: Astrid Lindgren
Utgivningsår: 1973
Förlag: Astrid Lindgren Aktiebolag
Sidor/tid: 5 timmar 18 minuter
Genre: Barn, klassiker
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Astrid Lindgren

Handling:
Skorpans bror Jonathan har berättat om landet Nangijala, dit man kommer när man dör. För Skorpan är sjuk och ska dö.

"I Nangijala får man vara med om äventyr från morgon till kväll", säger Jonathan. "För det är i Nangijala som alla sagor händer." Några dagar senare brinner det i huset där de bor och Jonathan dör själv.
Och tänka sig, precis som Johathan lovat så ses de i Nangijala. Fast allt är inte underbart i sagornas och lägereldarnas land. På andra sidan bergen ligger Törnrosdalen där den onda Tengil tagit makten och gjort folket till slavar. Uppe i en håla i bergen håller han urtidsdraken Katla ...


Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Älskar den här berättelsen. Den är fortfarande spännande, sorglig och väldigt gripande. Första delen i boken är så sorglig att tårarna kommer, sen kommer glädjen när de kommer till Nangijala för att sedan övergå i otrolig spänning. Astrid Lindgren var ett geni när det gäller att skriva böcker och att höra henne läsa upp dem ger fantastiska barndomsminnnen för mig. Det finns ett djup i boken och den behandlar flera jobbiga ämnen på ett sätt som bara Astrid Lindgren kan.

På barnens jullov satt vi tillsammans och lyssnade på denna boken under tiden vi målade. Att få dela upplevelsen med sina barn är så mysigt. Att de redan är tonåringar, betydde inte att de var för stora för att lyssna på denna igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar