tisdag 24 november 2020

Tisdagstrion - Lockande böcker från tre författare jag ännu inte läst

Tisdagstrion från Ugglan och boken handlar vecka 48 om: Lockande böcker från tre författare jag ännu inte läst

Det här blir ju inte svårt, då jag förra veckan blev tipsad om flera böcker.

Tilly och bokvandrarna av Anna James
Läs den här beskrivningen...
Följ med på ett magiskt äventyr i böckernas värld. Elvaåriga Tilly tillbringar större delen av sina dagar i sina morföräldrars bokhandel. Ända sedan hennes mamma försvann spårlöst är det i böckernas värld som Tilly har funnit tröst. Men en dag blir alla äventyr hon läst om plötsligt mer verkliga än hon trodde var möjligt. När två av Tillys favoritkaraktärer - Anne på Grönkulla och Alice i Underlandet - dyker upp i butiken livs levande inser hon att hon har förmågan att följa med dem in i deras berättelser. Hon är en bokvandrare - och kanske kan det hjälpa henne att lösa mysteriet med vad som hänt med hennes mamma? Men alla som gillar att läsa böcker vet att faran kan vänta på nästa sida ...
Som någon som älskar att försvinna in i böckernas värld, kan det ju inte finnas en mer lockande bok. Snälla, snälla, snälla... säg att den är bra berättad och att det går att slänga sig in i den världen, trots att den är skriven för yngre.

De sju Morden på Evelyn Hardcastle av Stuart Turton hamnade högt upp på attläsa-listan under förra veckans Tisdagstrio. Tyvärr har jag inte beställt den än, men det skall väl snart rättas till. Handlingen verkar ju annorlunda och kul.
På det ensligt belägna lantgodset Blackheath har tiden hakat upp sig. Gång på gång upprepas här en och samma dag dagen då släkten Hardcastle med vänner samlas till maskeradbal och då någon mördar dottern Evelyn, nyss hemkommen efter nitton år i Frankrike. Kväll efter kväll går hon samma öde till mötes och varje gång kommer Aiden Bishop för sent för att rädda henne. Det enda sättet att bryta cirkeln är att besvara den gäckande frågan: Vem mördade Evelyn Hardcastle? Problemet är att varje gång dagen börjar om på nytt vaknar Aiden upp i en ny kropp, som någon av dem som var på plats under mordkvällen. Han har bara ytterst vaga begrepp om vem han själv är men en sak blir snart mycket tydlig: någon är fast besluten att hålla honom kvar på Blackheath för evigt.

The Business of Blood av Kerrigan Byrne var nog också med på någons tisdagstrio förra veckan och jag tyckte att den handlingen verkade minst lika intressant som Turtons bok. Det är något skrämmande över historier om Jack the Ripper och att han aldrig blev funnen som gör att berättelser med honom har en viss dragningskraft. Detta är tydligen ytterligare en bok där någons fantasi blivit triggad av hans historia.
London, 1890. Blood and death are Fiona Mahoney's trade, and business, as they say, is booming.

Dying is the only thing people do with any regularity, and Fiona makes her indecorous living cleaning up after the corpses are carted away. Her childhood best friend, Mary, was the last known victim of Jack the Ripper. It's been two years since Fiona scrubbed Mary's blood from the floorboards, and London is no longer buzzing about the Ripper, but Fiona hasn't forgotten.

And she hasn't stopped searching for Jack.

When she's called to a murder in the middle of the night, Fiona finds a victim mutilated in an eerily similar fashion to those of the Ripper, and only a few doors down from Mary's old home. The relentless, overbearing, and irritatingly alluring Inspector Grayson Croft warns her away from the case. She might have listened, if she hadn't found a clue in the blood. A clue that will lead her down a path from which there is no return.As a killer cuts a devastating swath through London, a letter written in blood arrives at her door, and it is only then that Fiona realizes just how perilous her endeavor is. For she has drawn the attention of an obsessive evil, and is no longer the hunter, but the prey. Fiona Mahoney is in the business of blood.

27 kommentarer:

 1. Tilly och bokvandrarna blir jag nyfiken på. Tänk att kunna följa med in i berättelserna på riktigt :-)

  SvaraRadera
 2. Om jag inte redan hade läst De sju morden på Evelyn Hardcastle, för bara någon vecka sedan, så hade den hamnat på min lista också. Jag gillade den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Det verkar som många gör det.

   Radera
 3. Stuart Turtons tänker jag nog läsa så småningom.

  SvaraRadera
 4. Jag har inte läst någon av de här tre böckerna men De sju morden har jag i min deckarhylla på Goodreads.

  SvaraRadera
 5. De sju morden är annorlunda, gillar miljön.

  SvaraRadera
 6. Har inte läst någon av de här böckerna, men blir nyfiken på dem. Tack för tips!

  SvaraRadera
 7. Gillar din "teaser" om den magiska bokhandeln! Barn/ungdomböcker ska inte föraktas!

  SvaraRadera
 8. Turtons bok har jag läst. Den ställer krav på läsaren, men den är riktigt bra. Och annorlunda ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annorlunda kan många gånger vara något bra.

   Radera
 9. Tilly ska jag förhoppningsvis läsa i december :) Turtons bok är jättebra!

  SvaraRadera
 10. Tilly och bokvandrarna läste jag klart igår, och jag ska säga den var faktiskt bra berättad och jag hittade en hel del citat förutom berättelsen som jag blev helt "frälst" på som bokälskande vuxen. Så det är en bra läsupplevelse du har framför dig med en plus De sju morden av Evelyn Hardcastle.
  Den sista är okänd för mig men böcker baserade/om Jack the ripper är jag intresserad av också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillade den. Blir ännu mer motiverad att läsa den nu.

   Radera
 11. den första boken är helt ny för mig. den andra har jag sett på åtskilliga bloggar. den tredje låter intressant. den kände jag inte heller till

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns så mycket böcker att läsa att ibland känns det överväldigande.

   Radera
 12. Tack för tipsen. Turtons bok har jag faktiskt i bokhyllan redan.

  SvaraRadera
 13. Turtons bok har jag läst, men jag hade för höga förväntningar, så jag blev besviken. Känner mig rätt ensam i det ;-)

  SvaraRadera
 14. Jag planerar att läsa de två första i din trio. Den tredje låter också intressant.

  SvaraRadera
 15. Den sista där lät ju spännande. Tack för tipsen!

  SvaraRadera