tisdag 12 november 2019

Som ett eko, Diana Gabaldon

Titel: Som ett eko
Originaltitel: An Echo in the bone
Serie: Outlander #7
Författare: Diana Gabaldon
Utgivningsår: 2009
Förlag: Storyside
Sidor/tid: 45 timmar 19 minuter
Genre: Tidsresor, kärlek, historisk
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Gunilla Leining

Handling:
I 1900-talets relativa trygghet har Jamie och Claires dotter Brianna tillsammans med sin man Roger MacKenzie slagit sig ned på den gamla skotska gården Lallybroch. Dramat om Briannas föräldrars liv rullas upp genom de brev som Claire skrivit. De spröda pappersarken talar om Claire och Jamie Frasers flykt från Nord-Carolina.

Claire och Jamie vet att amerikanerna kommer att segra, men inte vad det yttersta priset kan bli. Jamie skulle hellre dö än tvingas möta sin son som nu är en ung löjtnant i den brittiska armén. Deras flykt från Nord-Carolina för dem ut på havet där de råkar ut för kapare och blir inblandade i sjöstrider.

Brianna och Roger letar efter ledtrådar. Inte bara till Claires öde utan också deras eget. På ett mystiskt, oåterkalleligt och djupgående sätt är deras framtid i högländerna förknippad med liv och död i de nordamerikanska kolonierna där kriget rasar.

Mina tankar:
Det känns som denna boken är lite ihophafsad. En del scener känns som om de är skrivna för sig och sen passar de liksom inte riktigt in i helheten. Exempelvis är det några som träffats flera gånger och i en scen är de helt plötsligt ganska anonyma. Sen uppskattar jag inte att Lord John och hans son som får helt egna berättarröster här i boken. Jag bryr mig inte om dem, jag vill bara ha Jamie och Claire och Brianna och Roberts historier.

Annars är det som i resten av serien. Vissa delar är otroligt detaljerade, andra inte alls. Man hoppar från scen till scen vilka kan vara nog så intressanta. 

Som ett eko lämnar mig lite besviken, men kanske det är dags för en lite paus från serien innan de två sista böckerna plöjs.

Betyg: 2,5/5
Går att köpa på cdon.comAdlibris.comBokus.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar