torsdag 28 november 2019

Da Vinci Koden, Dan Brown

Titel: Da Vinci Koden
Originaltitel: The Da Vinci Code
Serie: Robert Langdon #2
Författare: Dan Brown
Utgivningsår: 2003
Förlag: Bonnier Audio
Sidor/tid: 18 timmar 33 minuter
Genre: Thriller, mysterium
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Jan Waldecranz

Handling:
Konsthistorikern och symbolikexperten Robert Langdon befinner sig i Paris för att hålla en föreläsning när han väcks av ett viktigt telefonsamtal. Den åldrade intendenten på Louvren har blivit brutalt mördad inne på museet, och ett märkligt chiffer har hittats intill hans kropp. Langdon kallas till platsen för att hjälpa till att lösa gåtan, ovetandes att polisen också håller honom för misstänkt till dådet. Medan Langdon och den franska polisens kryptograf, Sophie Neveu, söker avtäcka det gåtfulla meddelandet finner de ledtrådar gömda i Leonardo da Vincis verk --ledtrådar som är synliga men samtidigt skickligt förklädda av konstnären. En koppling till den mördade intendenten stärks när det avslöjas att han tillhört Prieuré de Sion -- det sekreta sällskap som innehållit medlemmar som Newton, Botticelli, Viktor Hugo och da Vinci. Langdon misstänker nu att de är en fantastisk historisk hemlighet på spåren, en hemlighet som genom århundradena bevisats var lika upplysande som farlig. Ifall det labyrintiska pusslet inte hinner dechiffreras i tid går en explosiv forntida sanning i graven. En rasande kapplöpning vidtar.

Mina tankar:
Det blir rätt segt ändå när alla koder och tavlor skall förklaras för att försöka skapa en trovärdig grund. Hur kommer det sig att detta är den som syns överallt när bok ett, Änglar och Demoner är bättre?

Det är ju en spännande historia här i boken, men den drunknar i alla förklaringar, bilder och tecken och sedan ändringar av sagda förklaringar. Karaktärerna är intressanta och lite extrema vilket passar boken. Men tyvärr ger den mig inte så mycket och jag får ta mig en funderare om jag skall fortsätta serien.

Da Vinci Koden var inget för mig, för mycket förklaringar och för lite action.

Betyg: 2/5
Går att köpa på, Adlibris.comBokus.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar