tisdag 19 november 2019

Rebecca Daphne Du Maurier

Titel: Rebecca
Originaltitel: Rebecca
Serie: -
Författare: Daphne Du Maurier
Utgivningsår: 1938
Förlag: Naxos Audiobooks
Sidor/tid: 5 timmar 13 minuter
Genre: Klassiker, Gotisk litteratur, 
Språk: Engelska

Ljudbok
Inläsare: Emma Fielding

Handling:
Berättaren är en ung, fattig kvinna som gifter sig med den gåtfulle och stilige Max de Winther och flyttar in på godset Manderley. Där försvarar på ett sjukligt vis hushållerskan Mrs Danvers minnet av de Winthers första hustru Rebecca, som dött i en tragisk olycka ett år tidigare.

Mina tankar:
Enligt mig hade den här boken en riktig genialisk inledning. Det berättas om en dröm som huvudkaraktären har, där man inser att något otäckt har hänt, men man vet inte vad. Det skapas en kuslig stämning över berättelsen  och en spänd förväntan över att få veta vad som hänt.

Boken är kort och lättlyssnad och författaren har lyckats ge den där olustiga känslan som jag saknat i flera gotiska böcker som tex. Frankenstein eller Dracula. Maurier berättar samtidigt en bra historia och hon håller tillbaka lagom med information för att göra det spännande. Huvudkaraktärens oskuldsfullhet och osäkerhet gör att man själv inte riktigt vet vad man kan lita på. En liten detalj är att man aldrig får reda på huvudkaraktärens namn.

Rebecca är en lite kuslig men lättläst berättelse om förhållanden som kan gå snett. Den ger allt man kan önska från en gotisk klassiker.

Betyg: 4/5
Går att köpa på cdon.comAdlibris.comBokus.com

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Tyckte också väldigt mycket om den! Vill läsa om den någon gång i livet :)

    SvaraRadera