torsdag 4 augusti 2022

Söta, röda sommardrömmar, Christoffer Holst

Titel
: Söta, röda sommardrömmar
Serie: Cilla Storm #1
Författare: Christoffer Holst
Utgivningsår: 2018
Förlag: Lovereads
Sidor/tid: 7 timmar 11 min
Genre: Kriminalroman, romance, feelgood
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Anja Lundqvist

Handling:
Cilla Storm har just blivit dumpad av sin pojkvän. Hennes karriär som skvallerjournalist går inte riktigt som hon tänkt sig och sparkapitalet räcker inte längre till det där drömmiga sommarhuset i skärgården. Efter uppbrottet har hon bara råd med en kolonilott på Bullholmen – en turisttät liten ö i Stockholms prunkande skärgård. Trots att hon helt saknar gröna fingrar bestämmer hon sig för att slå till.

Men när en ung kvinna hittas död på ön på midsommardagens morgon tar Cillas liv en helt ny vändning. Cilla visar sig ha varit den sista som såg kvinnan i livet och hon blir snabbt indragen i utredningen – som leds av den mycket stiliga polisen Adam.

Den smått neurotiska och Chardonnay-pimplande Cilla och den strikta, välklädda Adam är så olika som två människor kan vara – ändå dras de till varandra. Men så sker plötsligt ännu ett mord som ställer allt på ända.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Detta var en kriminalroman light. Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig mer än att den skulle vara bra, då jag sett flera positiva omdömen. Men jag blev lite besviken, inte för att den är direkt dålig, men för mig kändes den lite banal. Jag fastnade inte riktigt och blev inte direkt engagerad, tyvärr. Jag inser också att det kanske är så att jag har lite svårt att läsa om vardagliga Stockholmare, jag är inte så intresserad av livet där av någon anledning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar