tisdag 9 augusti 2022

Solsken och Parmesan, Christoffer Holst

Titel
: Solsken och Parmesan
Serie: Mat, vin och nya chanser #1
Författare: Christoffer Holst
Utgivningsår: 2020
Förlag: Lovereads
Sidor/tid: 7 timmar 35 minuter
Genre: Feelgood, Romance
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Anja Lundqvist

Handling:
Rasmus är en avdankad dansbandsstjärna som tillbringar dagarna på sin systers soffa och har svårt att komma över sitt ex. Hilda älskar matlagning mer än något annat, men jobbet som kock på en förskola ger inte direkt utlopp för hennes drömmar. Särskilt inte när hon gått och blivit KK med sin chef …

För att komma ut i världen har båda två bokat in sig på en matlagningsresa till Toscana. Men på Arlanda får de ett oväntat besked: hotellet i Italien har brunnit ner och istället ska kursen hållas på ett pensionat i Öregrund, en liten stad vid Roslagens kust. Väl där kommer kursdeltagarna allt närmare varandra, och känslor blommar upp. Men alla bär de på hemligheter, som när som helst riskerar att avslöjas under den värmande sommarsolen ...

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Den här boken var en helt okej slö-lyssning. Det var trevligt att läsa om en semester där deltagarna fick laga italiensk mat, det var inte särskilt engagerande men intresset för lyssningen upprätthölls okej under bokens gång.

En stor del av boken handlar om en liten spirande romans, men den är ganska tråkig och det finns inget pirr och jag har svårt att förstå intresset dem emellan. Riktigt oromantisk romans och tyvärr känns det lite fånigt att han är en gammal avdankad dansbandsmusiker och hon ett fan. Att hon sen är KK med sin chef känns bara tröttsamt. 

Denna månaden har jag lyssnat på två böcker ur två olika serier av samma författare och trots att lyssningen var okej, var den "bara" okej och jag är inte särskilt engagerad eller sugen på att fortsätta lyssna på någon utav serierna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar