tisdag 14 juni 2022

En svärm av tusen bin del 1, Diana Gabaldon

Titel
: En svärm av tusen bin 1
Serie: Outlander #9 del 1
Författare: Diana Gabaldon
Utgivningsår: 2021
Förlag: Bookmark förlag
Sidor/tid: 650 sidor
Genre: Historisk Roman
Språk: Svenska 


Handling:
Året är 1779 och äntligen har Claire och Jamie återförenats med sin dotter Brianna, hennes man Roger och deras familj. Men den annalkande amerikanska revolutionen hotar idyllen på Fraser s Ridge. Tilltagande spänningar och skilda åsikter mellan arrendatorerna tyder på att kriget snart kommer att nå även dem.

Brianna och Roger oroar sig över vilka spår de lämnat i sin egen tid och när 1700-talets faror, sjukdomar och stundande krig gör sig påminda börjar de ifrågasätta sitt beslut att resa tillbaka. Unge William tampas med upptäckten av hans fars sanna identitet och söker svar på vad som har hänt hans kusin, men även vad som väntar honom själv.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Det är så härligt att få vara med på Frasers Ridge igen där livet har sin gilla gång. Återblickar varvas med det vardagliga livet och uppbyggandet av det nya huset. Krig och oroligheter ligger och lurar men kommer inte riktigt igång i denna del 1 av nionde boken i Outlanderserien. 

Jag njöt i fulla drag av att läsa boken och har man kommit så här långt in i serien är man ordentligt fast och investerad i berättelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar