torsdag 23 december 2021

Fängelseflykten, Oskar Källner, Karl Johnsson

Titel
: Fängelseflykten 
Serie: Imperiets Arvinar #5
Författare: Oskar Källner, Karl Johnsson
Utgivningsår: 2021
Förlag: rabén&sjögren
Sidor/tid: 270 sidor
Genre: Sci-fi, barn
Språk: Svenska

Recensionexemplar! Tack så mycket!


Handling:
Alices och Elias resa genom galaxen fortsätter. Brock har blivit bortförd av azkalorerna och Stillhetens besättning följer efter. De är oroliga för honom, men också för Alice. Efter vistelsen hos minnesväktarna har hon börjat höra röster och ser saker som inte finns.

På fängelseplaneten Feroz II tvingas Brock leta skatter i en farofylld djungel. Skatter som sedan säljs till högstbjudande i det lokala auktionshuset. Kapa har en plan för att frita Brock men kommer gänget att lyckas genomföra den?

Fängelseflykten är den femte delen i science-fiction-serien Imperiets arvingar. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Det här är en spännande fortsättning på imperiets arvingar och mycket står på spel. Man får också reda på mer av några av deltagarnas historia.Precis som de föregående böckerna har denna ett driv och är lättläst utan att kännas för barnslig och har fantastiska bilder som förstärker berättelsen. Jag gillar verkligen den här serien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar