tisdag 21 september 2021

Tisdagstrion v 38 - Böcker jag ser fram emot att läsa i höst


Tisdagstrion från Ugglan och Boken och veckans tema är: Böcker jag ser fram emot att läsa i höst

Jag väntar faktiskt, för ovanlighetens skull, på några utgivningar som jag hoppas och ser fram emot att läsa under hösten.

De utvalda - Det främmande landet av Kristin Cashore
Kommer ni ihåg triologin De Utvalda? Med de relativt fristående delarna Tankeläsaren, Monstrets dotter och Hemligheternas rike. Ungdomsfantasy när det är som bäst. Jag slukade de här böckerna och det har t.o.m. blivit omläsning av dem. Nu skall jag försöka läsa om dem igen för Det främmande landet kom ut nu i förra veckan. Äntligen en fjärde del och jag är så laddad.

Äntligen återvänder författaren Kristin Cashore till den fantastiska värld hon skapat! En värld av utvalda, som föds med särskilda förmågor. En värld av äventyr, magi, hjältinnor och hjältar. Men också en värld av tyranner och fruktansvärd, psykisk terror. En värld som behöver byggas upp igen.

Den unga drottning Bitterblue regerar i Monsea. Hon försöker läka landet efter sin fars nedbrytande styre. Hon har inga planer på att lämna sitt rike. Men när flera av hennes sändebud som skickats för att utforska nya länder hittas drunknade bestämmer hon sig för att själv resa iväg och ta reda på vad som har hänt.

En tragedi inträffar, och en mängd intriger som pågått i det främmande landet börjar nystas upp. Konsekvenserna riskerar att bli enorma.


Imperiets arvingar 5 - Fängelseflykten, Oskar Källner & Karl Johnsson
Bok fem i serien om imperiets arvingar kommer ut 1 Oktober och jag ser fram emot att få läsa den. Serien består av små godbitar av äventyr i rymden, med spännande trevliga karaktärer och dessutom har den så snygga färgglada bilder. Det är inte ofta jag fastnar så i böcker för 9-12-åringar som jag gjort i denna. Hursomhelst, det skall bli kul att läsa vidare i denna serie.
Alices och Elias resa genom galaxen fortsätter. Brock har blivit bortförd av azkalorerna och Stillhetens besättning följer efter. De är oroliga för honom, men också för Alice. Efter vistelsen hos minnesväktarna har hon börjat höra röster och ser saker som inte finns.

På fängelseplaneten Feroz II tvingas Brock leta skatter i en farofylld djungel. Skatter som sedan säljs till högstbjudande i det lokala auktionshuset. Kapa har en plan för att frita Brock men kommer gänget att lyckas genomföra den?

Fängelseflykten är den femte delen i science-fiction-serien Imperiets arvingar. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända.


Gilded, Marissa Meyer
Författaren till Hjärtlös, Cinder och resten av the Luna Chronicles skall komma ut med en ny Retelling (vad heter det på svenska?) den här gången av Rumpelstiltskin. Jag har läst många sagor i min dag, men den här har jag lite dålig koll på, så den får jag läsa innan jag sätter tänderna i Gilded. Egentligen vet jag inte så mycket om boken, men det är Marissa Meyer, det är en retelling och boken är skitsnygg, så den skall ägas och läsas. Den skall komma ut i början på november. Så med lite tur hinner jag läsa den innan det är vinter.

In Gilded, #1 New York Timesbestselling author Marissa Meyer returns to the fairytale world with this haunting retelling of Rumpelstiltskin.

Long ago cursed by the god of lies, a poor miller's daughter has developed a talent for spinning stories that are fantastical and spellbinding and entirely untrue.

Or so everyone believes.


28 kommentarer:

 1. Tack för tips, en resa i Galaxen låter spännande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är inte utan att det är det.

   Radera
 2. Tre för mig helt okända! Får hamna i tipshögen.

  SvaraRadera
 3. Säkert jättebra tips för den som är hågad.

  SvaraRadera
 4. inte läst något av dessa författare, Källner och Meyer känner jag till

  SvaraRadera
 5. Inga författare jag känner till. Kul med dagens tema, för man får tips om så många olika böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir väldigt mycket olika och så en del Backman :)

   Radera
 6. En ny Cashore! Så intressant!

  SvaraRadera
 7. Källner känner jag ju till, men har inte läst. De andra två kände jag inte till.

  SvaraRadera
 8. Typiskt Gilded var inte översatt

  SvaraRadera
 9. Här kände jag i alla fall igen alla författarna! Undrar om jag inte behöver kolla upp Gilded. Älskade ju Månkrönikan.

  SvaraRadera
 10. Läste trilogin De utvalda så jag vill även läsa den nya boken framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag väntar med spänning på att den skall dimpa ner i brevlådan.

   Radera
 11. Del 5 i Imperiets arvingar vill jag läsa. Tack för de andra tipsen!

  SvaraRadera
 12. Åh, en ny Marissa Meyer?! Jag har visserligen bara läst de två första delarna i Månkrönikan, men de var ju väldigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skall bli riktigt spännande att läsa den.

   Radera
 13. Åh, Gilded hade jag missat! Älskar Marissa Meyers retellings!

  SvaraRadera