torsdag 23 september 2021

De saknade vännernas bok, Lisa Wingate

Titel
: De saknade vännernas bok
Serie: -
Författare: Lisa Wingate 
Utgivningsår: 2020
Förlag: Bazar förlag
Sidor/tid: 13 timmar 24 minuter
Genre: Historisk Roman
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Gunilla Leining

Handling:
I den turbulenta tiden efter det amerikanska inbördeskriget ger sig 18-åriga Hannie ut på en farofylld resa för att hitta sin mor och de åtta syskon som alla fördes bort av slavhandlare. Hennes dyrbaraste ägodel är tre blå glaspärlor som hon fick av sin mormor som ett kännetecken. Drömmen är att familjen en dag ska återförenas och att pärlhalsbandet ska bli komplett igen.


1987 börjar Benny Silva arbeta i en skola i en fattig stad i Louisiana. Både elever och föräldrar saknar framtidshopp och har tappat kontakten med sina rötter. Men en dag hittar Benny en hundra år gammal bok som kommer att förändra allt.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
I början var det här en otroligt förvirrande bok. Jag hängde inte alls med i de olika tidslinjerna och vem som var vem. Att det dessutom poppade upp efterlysningar med jämna mellanrum som jag inte riktigt fick in i historien gjorde det än mer förvirrande. Tills strax efter hälften av boken. Då började de två spåren från olika tidsepoker klarna, jag fick koll på karaktärerna, men förstod fortfarande inte riktigt hur allt hängde samman. Intresset började öka och jag hade gärna läst om de två olika berättelserna var för sig. Riktigt bra och intressant blev det mot slutet och då tog boken slut. Lite snopet kändes det.

Det var en ok bok, men helst hade jag faktiskt läst historierna var och en för sig. De hade varit intressanta var och en på sitt håll och hade kunnat fördjupas på ett sätt som fångat mig mer från första början. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar