söndag 14 mars 2021

Nyfiken på: Roskoden av Kate Quinn


Författarinnan till Kodnamn Alice och Jägarinnan har skrivit den här boken som ges ut nu under våren. De två föregående böckerna har jag tittat på flera gånger men ännu inte läst. Nu blir jag nyfiken på den här boken. Skall detta bli den första boken jag läser av Kate Quinn tro? 

Mitt under brinnande krig möts tre kvinnor på en gård ute på den engelska landsbygden för att knäcka de tyska militära koderna.

Året är 1940 och England förbereder sig för att bekämpa nazisterna. Tre sinsemellan väldigt olika kvinnor, Osla, Mab och Beth, kallas till den mystiska lantliga gården Bletchley Park där Storbritanniens främsta hjärnor tränas för att kunna knäcka de tyska militära koderna. Men kriget, förlusterna och hemlighetsmakeriet sliter på de tre vännerna och Osla, Mab och Beth blir till slut bittra fiender.

Efter kriget, samtidigt som kronprinsessan Elizabeth ska gifta sig med sin Philip, förs de tre samman igen av ett krypterat brev. En mystisk förrädare från Bletchley Park-tiden har dykt upp, och nu måste Osla, Mab och Beth lägga fiendeskapet åt sidan och tillsammans knäcka en sista kod.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar