tisdag 21 april 2020

Tisdagstrio - Favoriter


Det är dags för tisdagstrion från Ugglan och boken igen och denna vecka är temat: Favoriter från de tre författare jag äger flest böcker av

Nu blir det från fyra Författare jag har flest böcker av, det visade sig att jag hade en del Författare med just 9 böcker i min bokhylla, så jag valde att ha med två av dem.Agatha Christie 10 böcker
4.50 från Paddington 
Just av Christies böcker har jag inte läst alla jag har än, så favoriten kan ju komma att ändras ju fler böcker jag läser. 

Sarah J Maas 10 böcker
A Court of Mist and Fury
Just nu håller jag på att läsa den sista av Maas böcker som jag har hemma. Jag har älskat många av dem men det känns som min smak har förändrats lite över tid och jag är inte lika frälst. Men denna bok har jag gillat mest. 

Diana Gabaldon 9 böcker
Främlingen
Av böckerna i Outlanderserien var det första boken som nockade mig mest. Vore intressant att läsa om den och se om jag fortfarande känner samma sak för den. Nu måste jag erkänna att sista boken som är uppdelad i två delar, har jag kvar att ta mig igenom. 

 Tove Jansson 9 böcker
Trollvinter
Det här är en STOR favorit, med många omläsningar bakom sig. Det är definitivt den bästa boken på dagens lista. Den är så fantastisk, med ett ensamt mumintroll, en galen Lilla My och en vimsig Ekorre som letar efter "en madrass". Har ni inte läst den, GÖR DET! Skall ni bara läsa en Muminbok, låt det bli denna. 


12 kommentarer:

 1. Agatha Christie funderade jag på, har många gamla...

  SvaraRadera
 2. Agatha Christie kvalificerade sig till min topp-tre också, men med en annan favorit 🙂

  SvaraRadera
 3. Främlingen gillar jag också :)

  SvaraRadera
 4. Jag glömde helt bort mina Agatha Christie-böcker.

  SvaraRadera
 5. Christie och Jansson har jag läst. Maas och Gabaldon har jag inte läst något av

  SvaraRadera
 6. Endast Gabaldon som jag inte läst bland dina. Sarah J Maas älskar jag. Har alla i Glastronen-serien som getts ut på svenska. Har även köpt på mig de två först böckerna i den serien som du visar. Skall snart läsa den första.

  SvaraRadera
 7. Agatha Christie är alltid bra!

  SvaraRadera
 8. Tove Jansson kan man knappast få för mycket av.

  SvaraRadera
 9. Jag känner till alla dina och har läst Jansson och Maas.

  SvaraRadera
 10. Gabaldon är med i min trio med och samma bok. Christie har jag läst flera böcker av och Throne of Glass-serien av Sarah J Maas.

  SvaraRadera
 11. Jag älskar Tove Jansson! Hon kom precis utanför min lista baserat på antal böcker i bokhyllan.

  SvaraRadera
 12. 4.50 från Paddington är så bra, även min favorit bland Christies böcker! Också den filmatiserade varianten med Margaret Rutherford som Miss Marple är helt suverän. Lägger Muminboken på minne, inte läst något av Tove Jansson (annat än någon slags seriebok som barn).

  SvaraRadera