tisdag 22 oktober 2019

Tisdagstrion - på resande fot


Veckans tisdagstrion hos Ugglan & Boken har temat på resande fot. Eftersom jag inte läser några reseskildringar blir det olika typer av resor i romaner. Fantastiskt bra böcker alla tre.

Sjöfararna av Diana Gabaldon var det första jag kom att tänka på. Detta är tredje boken om Claire, tidsresenären och hennes man 1700-talsman Jamie Fraser. Här behöver de fly från Skottland och reser med båt till Amerika, vilket naturligtvis inte går smidigt.


Sagan om Ringen av J.R.R Tolkien var nästa bok jag tänkte på. Ännu en bok om en dramatisk resa fast på ett helt annat sätt än föregående bok.Mordet på Orientexpressen, Agatha Christie. Här är Hercule Poirot på resande fot och hamnar naturligtvis mitt i ett mord.

12 kommentarer:

 1. visst är Tolkiens serie en resa, en lång vandring!

  SvaraRadera
 2. De två sista har jag läst. I Diana Gabaldons serie har jag bara läst första delen och jag är tveksam till om jag kommer att fortsätta.

  SvaraRadera
 3. Mordet på Orientexpressen är en härlig klassiker!

  SvaraRadera
 4. har endast läst Christie. och sett som film, förstås. Sagan om ringen har jag bara sett som film

  SvaraRadera
 5. Mordet på Orientexpressen är den enda jag läst. Sagan om ringen började jag på x antal gånger innan jag gav upp helt, den var inte nånting för mig.

  SvaraRadera
 6. Tack för tipsen, det här var dagens andra Gabaldon. Måste nog ta och läsa dem, även om böckernas omfång avskräcker lite. Härskarringen och Orientexpressen är två resor en verkligen inte skulle vilja vara med på!

  SvaraRadera
 7. Jag har bara läst den första delen i Outlander-serien, men gillade den mycket. Och sedan såg jag första säsongen av filmatiseringen och älskade den. Nu måste jag fortsätta åtminstone med att se teveserien, eftersom den är så bra. Sagan om ringen har jag bara sett på film, men har laddat ned böckerna och skall försöka hinna läsa. Mordet på Orientexpressen har jag läst och sett och gillat.

  SvaraRadera
 8. Älskar Gabldons böcker och tv-serien. Mordet påå Orientexpressen har jag läst men Sagan om ringen har jag aldrig lyckats ta mig genom.

  SvaraRadera
 9. 2 och 3 har jag läst. Tolkien är helt fantastisk. Kanske de bästa resorna av dem alla, även om jag valde att hoppa över dem i min trio.

  SvaraRadera
 10. Mordet på Orientexpressen passar ju perfekt :-) Jag hade lite funderingar på att ha med 4.50 från Paddington i min trio.

  SvaraRadera
 11. Ja, Sagan om Ringen, givetvis! Vilken resa! :)

  SvaraRadera